Minocycline Side Effects

Minocycline is een medicijn gebruikt om een ​​breed scala aan bacteriële infecties te beheren. Volgens drugs.com kan behandelen chlamydia, urineweginfecties, acne en gonorroe. Minocycline behoort tot de groep van geneesmiddelen bekend als tetracycline antibiotica, zegt MedlinePlus. Het is beschikbaar als een tablet, en patiënten nemen meestal een uur voor het eten of de arts voorschrijft.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Volgens MedlinePlus, kan minocycline rectale of vaginale jeuk, duizeligheid en diarree veroorzaken. Duizeligheid is typisch het gevolg van hypotensie (lage bloeddruk). Bij verlaagde hoeveelheden van de bloedstroom door het lichaam niet voldoende stroomt naar de hersenen. Buitensporige en chronische diarree kan leiden tot hypokaliëmie (lage kaliumspiegel) en uitdroging. Patiënten moeten eten kalium-rijk voedsel zoals bananen, en moet drinken 8 tot 10 glazen water per dag om vloeistof verloren door diarree te vullen. Patiënten kunnen zonnebrand en veranderingen in de huid kleur opmerken omdat minocycline de huid gevoelig is voor ultraviolet licht van blootstelling aan de zon (lichtgevoeligheid) kunnen maken. Dagelijkse toepassing van sunblock en het vermijden van de zon tijdens de piekuren kan helpen. Een ander neveneffect is gehoorproblemen en tinnitus (oorsuizen), die hinderlijk kan zijn. Patiënten moeten dit effect aan hun arts, die de dosering kunnen verlagen melden.

Ernstige bijwerkingen

Minocycline kan een hele keur aan ernstige bijwerkingen. Drugs.com zegt potentieel levensbedreigende effecten omvatten ernstige maagpijn die uitstraalt naar de rug, misselijkheid en braken. Deze symptomen zijn typisch tekenen van pancreatitis (ontsteking van de pancreas). Informeer uw arts, en hij zal het bloed te vestigen op enzymen die pancreatitis aangeven beoordelen. Minocylcine kan ook geel worden van de huid (geelzucht) van leverschade veroorzaken. Andere verontrustende bijwerkingen zijn wazig zicht, verminderde plassen, koorts, koude rillingen, zwakte en slechte eetlust. Verminderde plassen meer dan twee weken kan een teken zijn van acuut nierfalen zijn. Als een bloedonderzoek voor deze positief is, zult u intraveneuze hydratatie om de nierfunctie te verbeteren ontvangen.

extra Concerns

Minocycline mag niet worden ingenomen door mensen die allergisch zijn voor het of samen met tretinoïne, colestipol, warfarine of amoxicilline. Kinderen jonger dan acht jaar mogen geen gebruik maken van minocycline, als het kan de kleur van een jong kind tanden een tint grijs, geel of bruin. Zwangere vrouwen moeten deze drug te vermijden vanwege het risico van ademhalingsproblemen of netelroos en het risico van aangeboren afwijkingen.