Milligram Evening Primrose Olie voor Zwangerschap

Milligram Evening Primrose Olie voor Zwangerschap

Teunisbloemolie heeft een geschiedenis van gebruik in de alternatieve en traditionele geneeskunde voor de gezondheid van vrouwen van premenstrueel syndroom, of PMS, om borsten en zwangerschapscomplicaties. Helaas, geen wetenschappelijk bewijs bestaat om de effectiviteit of een veilige dosis voor zwangere vrouwen te ondersteunen. Teunisbloemolie is gekoppeld aan een hoger risico op complicaties arbeid, hoewel de gegevens op dit effect ook voorlopig.

Evening Primrose Oil

Teunisbloemolie, of EPO, wordt gewonnen uit de zaden van de teunisbloem bloem. Het is rijk aan omega-6 essentiële vetzuren linolzuur of LA en gamma-linoleenzuur of GLA, die essentieel zijn voor de gezondheid, maar niet vervaardigd in het lichaam. Vaak gebruikt om jeukende huidaandoeningen zoals eczeem en huiduitslag te kalmeren, is EPO ook onderzocht voor de effecten ervan op PMS, pijn in de borst en zwangerschap geïnduceerde hypertensie of pre-eclampsie.

borst Pijn

In het Verenigd Koninkrijk, wordt EPO gelicentieerd als een behandeling voor PMS-gerelateerde pijn in de borst en tederheid, of mastalgia. Een kenmerkende dosis hiervoor is 3 tot 4 gram per dag. De Universiteit van Maryland Medical Center meldt dat terwijl sommige studies hebben aangetoond EPO tot een bruikbare behandeling voor deze veel voorkomende aandoening zijn, anderen hebben geen relatie aangetoond. Zwangerschap is een andere veel voorkomende oorzaak van borsten, maar er is weinig bewijs voor de effectiviteit van EPO of de veiligheid voor de behandeling van mastalgia tijdens de zwangerschap.

EPO en zwangerschap

Sommige verloskundigen adviseren het nemen van teunisbloemolie supplementen tijdens de zwangerschap te helpen verzachten de baarmoederhals en arbeid lengte afnemen. Bewijs voor dit gebruik is tegenstrijdig. Een studie gepubliceerd in het mei-juni 1999 "Journal of Nurse-Midwifery" merkt op dat voor 54 vrouwen, EPO niet zwangerschap of arbeid te verkorten, en kan zelfs in verband gebracht met een toename van de arbeidsproductiviteit complicaties en interventies zoals afzuiginstallatie. Een rapport uit 2008 van de lopende studies over EPO en zwangerschap in "American Family Physician" waarschuwt dat klinisch bewijs voor EPO in de preventie van pre-eclampsie en andere zwangerschapscomplicaties is inconsistent en beveelt aan dat zwangere vrouwen voorkomen dat EPO.

Dosis

Aangezien er onvoldoende bewijs voor de veiligheid en werkzaamheid van EPO gebruiken bij zwangerschap, is er geen standaard dosis voor zwangere vrouwen. Beide medlineplus van de National Institutes of Health en de Mayo Clinic overwegen EPO mogelijk onveilig tijdens de zwangerschap als gevolg van de mogelijke aansluiting op arbeid complicaties. Als u zwanger bent en overweegt EPO supplementen zijn, raadpleeg dan een arts of apotheker. Vraag naar wetenschappelijk onderbouwde bewijs voor de effectiviteit en veiligheid.