Millet Nutrition Information

Millet Nutrition Information

Do not give up on gierst als je hoort iemand te ontslaan als vogelzaad. Millet is een veelgebruikt ingrediënt in vogelzaad, maar het is ook een gezond voedsel voor menselijke consumptie. Het is een glutenvrij graan en een goede eiwitbron. U kunt ook rekenen op het verkrijgen van vezels en meer dan 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van zes vitaminen en mineralen.

Straight Scoop on Millet

Millet verwijst naar een familie van verschillende soorten kleine geplaatste korrels. Hoewel het een dieet nietje in verschillende regio's in de wereld, gierst is niet zo gebruikelijk in de Amerikaanse dieet. Het milde smaak maakt het een veelzijdig ingrediënt. Je kunt het hartig maken en meng het met groenten, kip en uw favoriete kruiden. Het werkt ook goed gegarneerd met fruit en noten, net als een kom havermout in de ochtend. Bereid gierst door in het water te koken totdat de korrels zacht zijn. Als je het toasten voordat zij koken, krijg je een luchtiger textuur te krijgen. Het malen van de korrels vóór het koken zorgt voor een romige textuur.

Complexe koolhydraten en eiwitten

Een kopje gekookte gierst heeft 207 calorieën en 41 gram van de totale koolhydraten. De koolhydraten bestaan ​​nagenoeg volledig uit zetmelen, die langzaam verteren langdurige energie. U krijgt ook 2 gram vezels en 6 gram eiwit. Hoewel dit maakt het een goede eiwitbron, gierst geen compleet eiwit omdat het niet genoeg één aminozuur hebben: lysine. Bonen zijn goede bronnen van lysine, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, dus als je ze mengen met gierst, dan heb je een schotel met hoogwaardige eiwitten te maken.

Mineralen voor meerdere voordelen

Voor voedingsmiddelen te kwalificeren als een goede bron van elke voedingsstof, moet een portie ten minste 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of RDA, voor die voedingsstoffen leveren, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration regelgeving. Een uitstekende, of rijk, bron levert ten minste 20 procent van de RDA. Door deze richtsnoeren, 1 kopje gekookte gierst is een goede bron van magnesium, zink en koper en een rijke bron van mangaan. Magnesium, koper en mangaan zijn essentieel voor normale stofwisseling. Magnesium en mangaan te bouwen botten, terwijl zink produceert eiwit en ondersteunt de groei van nieuwe cellen.

B-vitamines Ondersteuning Metabolism

U vindt er een reeks van B-vitamines te krijgen van 1 kopje gekookte gierst. Het is een goede bron van thiamine en niacine. Het doet er niet genoeg foliumzuur of vitamine B-6 te kwalificeren als een goede bron bevatten, maar je zult nog steeds 8 procent van uw RDA van een 1-cup serveren. Al deze vitaminen helpen omzetten voedsel in energie. Ze zijn essentieel voor een gezonde huid te behouden en om uw zenuwstelsel goed werkt te houden, volgens de Harvard Health Publications. Foliumzuur zorgt ervoor dat u gezonde rode bloedcellen. Het heeft ook zo'n belangrijke rol in de productie van nieuwe cellen die voorkomt aangeboren afwijkingen die optreden in de eerste paar weken van de zwangerschap.