Mijn zwaarste Workout: Cliff Diver David Colturi

Mijn zwaarste Workout: Cliff Diver David Colturi

Overzicht

David Colturi is in het paradijs. Hij stond aan de rand van de Portugese Azoren. Helderblauw water golft 85 voet onder. Hij is niet na te denken over de toeschouwers hem aan te staren of de camera's na zijn elke beweging. Hij is niet na te denken over hoe, als hij zich niet precies de juiste hoeveelheid ruimte geeft, zal hij tuimelen in de zijkant van een klif snel genoeg om hem meteen te doden. Hij is niet na te denken over wat hij niet kan beheersen.

Deze 23-jarige internationale cliff diver is het denken over de fundamentele dingen: het krijgen van een aardige duw uit de rand, waardoor de controle over zijn ademhaling en het vertragen van zijn hartslag. Hij heeft deze sprong eerder gedaan maar twee keer, en omdat de duik die hij had oorspronkelijk bedoeld om te doen hier te gevaarlijk werd geacht, moest hij een nieuwe beweging op het laatste moment te leren. Zijn voeten druk. Hij is in de lucht. En dan is hij onder water. De hele reis duurt drie seconden.

"Je weet niet of je het hebt gedaan rechts tot het water raakte," zegt Colturi. "Zelfs als je de duik goed doet, kan het water nog steeds rip één van je benen aan de zijkant of jack u in de kin en geven u een leuke schok."

Colturi, de jongste persoon om te concurreren in dit jaar de Red Bull Cliff Diving World Series, is training voor deze evenementen voor 18 jaar. Op 25 augustus, zal hij een duik vanaf Instituut voor Hedendaagse kunst Boston's om in de haven van Boston vanaf 27 meter (ongeveer 88 voet) omhoog proberen.

Toen hij 5 was, wist hij dat hij had een natuurlijk talent om te duiken. Op de leeftijd van 11, werd hij op reis twee uur per dag om te concurreren met een club team in Michigan. Hij werd een student aan de Purdue University, waar hij gevangen een Amerikaanse nationale duiken kampioenschap. Maar het was pas Colturi werkte een korte periode voor een pretpark in Monticello, Ind., Dat hij zijn duik tot in het extreme. Voor het eerst kreeg hij de zeldzame kans om te duiken off van een high-duik een zeer hoge duik-en hij was verslaafd.

Cliff diving voelt significant verschillend van het duiken van een 10-meter plank, Colturi zegt, maar een groot deel van de training is hetzelfde. Het belangrijkste verschil? In deze uiterst gedurfde sport, de mentale voorbereidingen zijn net zo belangrijk als de lichamelijke.

"We zijn allemaal net een beetje gek," zegt Colturi. "Dit is waar we onze verlichting te vinden."

Toen hij de wereld niet op reis is, Colturi traint in Ann Arbor, Mich., Aan de Universiteit van Michigan, waar hij ook werkt in een onderzoekslaboratorium. Uiteindelijk is hij van plan is in de geneeskunde te gaan, maar voor nu, hij is duiken terwijl hij kan.

Hoewel het moeilijk te plaatsen waar hij regelmatig een dergelijke lange duiken kan oefenen vinden, breekt hij zijn opleiding in delen, uit te werken vijf of zes dagen per week. Zijn trainingen richten zich op de benen en de kern, alsmede conditionering die fast-twitch, explosieve beenspieren bouwt. Hij combineert dat met veel handstanden en evenwicht tussen werk en voor handstand duiken, omdat - je raadt het al - hij begint zijn naar beneden sprong op zijn kop met zijn hoofd tussen zijn handen.

Voor het droge training, zal hij flips doen op de grond te richten op de start, en springen op de trampoline, waar hij breekt de duik in kleinere segmenten.

Maar de enige manier waarop een klif duiker regelmatig oefenen grote duiken in hun geheel is om te lopen door de wendingen en klapt in zijn hoofd. Zodra hij is in de lucht, spiergeheugen overneemt en er is niet veel - afgezien van kleine aanpassingen aan het einde - dat hij kan doen.

"Er zijn tal van 10-meter platform duikers in de wereld die deze sport zou kunnen doen," zegt hij, "maar 90 procent zijn waarschijnlijk graag, 'No way I am duiken vanaf die hoog!'"

de Workout

Volgens Colturi's teamgenoot Amerikaanse duiker Steven Lobue, een typische training begint met 10 tot 15 minuten cardio voor een warming-up, gevolgd door 15 minuten van het uitrekken met een speciale focus op hamstring en schouder flexibiliteit.

Van daar, verhuizen ze naar een kern workout: drie sets van planken (midden, links en rechts) met een 25-pond plaat op hun heupen, aangehouden voor elk één minuut; Vervolgens V-ups, Russische wendingen, gewogen helling situps en meerdere varianten van Swiss-Ball crunches (Lobue zegt dat ze streven naar 1.500 herhalingen te voltooien in al deze oefeningen samen).

De training gaat dan naar plyometrics, met gewogen doos sprongen, druppel sprongen en gewogen lunges in elke richting. De binnenkant van het dijbeen spieren zijn cruciaal, Lobue zegt, omdat het invoeren van het water bij 50 mph kan ernstig onderontwikkeld benen beschadigen.

De sessie wordt afgesloten met enkel-stabilisatie-oefeningen en andere stretching sessie. Alles bij elkaar, de training duurt ongeveer een uur, met een hoge mate van intensiteit de hele tijd onderhouden.