Mijn Upper benen voelen gezwollen na een week van Cardio

Mijn Upper benen voelen gezwollen na een week van Cardio

Vanaf jezelf op een regelmatige cardiovasculaire, of cardio, oefening programma is een positieve stap in de richting van de algehele gezondheid en welzijn. Het verlichten van jezelf in een consistente regime is een effectieve manier om letsel te voorkomen en houd jezelf gemotiveerd en gestimuleerd. Maar bereid zijn om veranderingen in de spieren die je gebruikt te voelen en te versterken tijdens je cardio-oefeningen - zoals de quads en hamstrings in uw dijen. U kunt een gevoel van zwaarte hebben, of wat kan voelen als zwelling, in deze spieren, maar dit is waarschijnlijk gewoon een teken dat je het ontwikkelen van spieren en kracht.

Opper-Leg Anatomie

Je dijen bestaan ​​uit verschillende sets van grote spieren. De quadriceps aan de voorzijde van de poot bestaan ​​uit drie delen: de rectus femoris, vastus medialis en vastus lateralis. De biceps femoris, semitendinosus en semimebranosus vormen de hamstring groep aan de achterkant van het been. De binnenste-bovenbeenspieren en heupbuigspieren maken ook deel uit van het bovenbeen en worden gebruikt als stabilisatoren in veel beenbewegingen. Al deze spieren wennen in bijna elke vorm van cardio-activiteit.

Muscle Hypertrophie

Hoewel de focus van de cardio-activiteit is meestal vetverbranding en cardiovasculaire conditionering, het regelmatig gebruik van je benen in cardio-activiteit in de loop van 20 tot 30 minuten betekent meestal dat je het opbouwen van spieren op hetzelfde moment. Deze toename in spierspanning heet spierhypertrofie. Verhoogde spierspanning betekent grotere dichtheid in uw benen die kunnen ze voelen zich meer gezwollen. Hypertrofie gebeurt wanneer de spieren worden gedwongen om de stress die ze ervaren tijdens de oefening te overwinnen. Kleine micro-scheuren optreden in de spiervezels. Wanneer dit gebeurt, je lichaam voorraden aminozuren uit eiwitten aan deze micro-tranen te repareren. Wanneer de micro-tranen worden gerepareerd, de spiervezels terug dikker en sterker maken van de benen voelen dichter en soms gezwollen. Dit proces vindt plaats elke keer dat de spieren worden door middel van dragende activiteit te zetten. Hardlopen, fietsen, wandelen en helling aerobic dance zijn allemaal voorbeelden van dragende cardio activiteiten die spieren in je benen te verhogen en geeft je dat opgeblazen gevoel elke keer dat je je benen door middel van een intensieve training.

DOMS

Spierkater (DOMS) is een veel voorkomend verschijnsel dat vaak optreedt na nieuwe oefening of een toename van de mate van zware inspanning. De vertraagde aanvang wordt gewoonlijk binnen 24 tot 72 uur na activiteit en kan leiden tot een gevoel van zwelling en zwaarte in de spieren gebruikt, samen met dichtheid. Onderzoekers hebben nog niet bevestigd de exacte oorzaak van DOMS toeschrijven aan een ontstekingsreactie op spieren celschade, die kan bijdragen aan het gevoel van zwelling in de benen. Dus de combinatie van spierhypertrofie met de ontstekingsreactie van DOMS kan een gevoel van zwelling en zware benen genereren.

overwegingen

Het starten van een cardio-sessie met een langzamer tempo warm-up periode en afwerking met een grondige stretching kan helpen verminderen pijn en zwaar gevoel in de benen door het houden van de spieren warm en uitgerekt. Gevoelens van zwelling en pijn meestal afbouwen bij voortzetting van activiteit als je spieren sterker en geconditioneerd om de oefening te laten groeien. Echter, als de zwelling is gelokaliseerd op een enkel gebied, gaat gepaard met koorts, roodheid of overdreven warm om aan te raken, raadpleeg dan een arts om uit te sluiten mogelijkheden van de schade.