Mijn lichaam krijgt Rillingen na een training

Mijn lichaam krijgt Rillingen na een training

Af te koelen na een training is vrij normaal, omdat de processen van uw lichaam probeert om uw core temperatuur te handhaven. Als een warmbloedig zoogdier, uw interne temperatuur vrijwel constant - op ongeveer 98,6 graden. Moving dat getal omhoog of omlaag een hele graad vereist specifieke omstandigheden zoals ziekte of extreme temperaturen. Echter, het dragen van ongepaste kleding in koelere temps, uitdroging en een lage bloedsuikerspiegel kan ertoe leiden dat u gekoeld na het sporten te voelen.

Proper Cool down

Koelen na een training is gunstig, omdat het geleidelijk vermindert uw lichaamstemperatuur en regelt uw bloedstroom. Het kan ook verminderen spierpijn en trekt. Drastische verlaging van de lichaamstemperatuur kan leiden tot koude rillingen en mogelijk onderkoeling. Om goed af te koelen, blijven uw training, maar je de intensiteit en het tempo te verlagen geleidelijk gedurende 5 tot 10 minuten. Bijvoorbeeld, om af te koelen na een stevige wandeling, langzaam lopen gedurende 5 tot 10 minuten. Als u liepen, traag om een ​​stevige wandeling voor een cooling down. Na het fietsen, draaien bij hogere toeren per minuut met een lage weerstand. strek uw spieren daarna om de bloedstroom door je lichaam te vertragen en verminderen uw risico op letsel.

Proper Kledij

Het dragen van de juiste kleding kan rillingen voorkomen tijdens en na een training. Gelaagdheid je kleren, in het bijzonder bij koud weer, is het van belang bij het voorkomen van onderkoeling. Lagen val warme lucht die het dichtst bij je lichaam, waardoor je geïsoleerd. Zoals je op te warmen kun je strip uit een laag toe aan overmatig zweten, die gevaarlijk bij koud weer kan worden voorkomen: post-workout, zal je natte kleding koude geworden, mogelijk laten vallen van uw lichaamstemperatuur te snel. Merk ook op dat katoenvezels hebben de neiging om water vast te houden, dus kies kleding die snel droogt. Top uw lagen met een wind-stalen mantel en een hoed en handschoenen als het weer koud is.

hydratatie

Wat je in je lichaam voor de training kan een rol spelen in hoe je je voelt na het sporten te spelen. Water is van groot belang bij het reguleren van uw lichaamstemperatuur; ontbreken daarvan kan leiden tot rillingen, misselijkheid, duizeligheid en krampen. Het Massachusetts Institute of Technology adviseert drinken 16 ounces de avond voor een wedstrijd of intensieve training en nog eens 16 ounces als je wakker wordt. U moet drankje tijdens houden - nippen water elke 10 tot 20 minuten - en na de training om het water kwijt te herstellen.

Bloed suiker

Lage bloedsuikerspiegel, of hypoglykemie, na het sporten kan ook leiden tot het gevoel gekoeld of het ervaren van koude handen en voeten. Niet genoeg eet tijdens de dag en vervolgens het opzetten van een lange training laat je in gevaar. Volgens een april 2001 studie in "Diabetes Metabolism," post-oefening hypoglycemie is te voorkomen; het eten van koolhydraten laag op de glycemische index voor de training kan houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Het vermijden van over-training kan ook voorkomen dat post-exercise hypoglykemie. Plan rustdagen gedurende de week en pauzes te nemen tijdens een training om je lichaam brandstof slaat de tijd om te herstellen.