Metamucil & amp; suikerziekte

Metamucil & amp; suikerziekte

Metamucil is een vezel supplement merk dat psyllium, een bron van zowel oplosbare en onoplosbare vezels bevat. Diabetes is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door een hoge bloedsuikerspiegel en cardiovasculaire complicaties. Het verhogen van voedingsvezels kan u helpen bij diabetes te beheren en te verminderen uw risico op complicaties. Raadpleeg uw arts over de voordelen van Metamucil en diabetes.

psyllium

Psyllium, ook wel isapgol en Ispaghula, komt uit het zaad van de Plantago ovata plant die jaarlijks in slibrijke en zandgronden in Noord-Afrika, het Middellandse Zeegebied en Azië, met name India en Pakistan groeit. India exporteert meer dan 85 procent van psyllium op de wereldmarkt en de Verenigde Staten is 's werelds grootste importeur van het product. Psyllium is gepropageerd als bulk-vezel laxerende die kan worden gebruikt voor de behandeling van constipatie. Dit gehalte vezel in psyllium mag de hoeveelheid cholesterol u absorberen uit voedingsmiddelen verminderen. De Food and Drug Administration keurt een gezondheidsclaim die stelt, "Oplosbare vezels van voedingsmiddelen, zoals psyllium, als onderdeel van een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol, kan het risico op hart-en vaatziekten." Metamucil psyllium wordt verkocht in poeder, capsule , wafer en vloeibare vormen.

Bloed suiker

Oplosbare vezels kan u helpen uw bloedsuikerspiegel te beheren. Oplosbare vezels vertraagt ​​de opname van suikers in voedsel in je bloedbaan, het voorkomen spikes en zodat u uw bloedsuiker te controleren. Onderzoek gepubliceerd in de "Annals of Farmacotherapie 'in november 2010, meldt psyllium suppletie kan een therapeutische optie voor mensen met type 2 diabetes die medicatie nemen, maar de ervaring verhoogde concentraties van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd. De resultaten van het onderzoek bleek 10,2 gram psyllium per dag vermindert effectief de bloedsuikerspiegel.

cholesterol

Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Het verhogen van de inname van oplosbare vezels kan cholesterolgehalte in het bloed verlagen en verminderen het risico op hart-en vaatziekten bij mensen met diabetes. Onderzoek gepubliceerd in het 'American Journal of Clinical Nutrition' in juni 2000 meldt dat psyllium verlaagt bloedspiegels van totaal en low density lipoprotein cholesterol, de "slechte" LDL-cholesterol, met 4,7 procent en 6,7 procent, respectievelijk, bij patiënten met een hoog cholesterolgehalte, die consumeren 5,1 gram psyllium dagelijks gedurende tussen 24 en 26 weken.

Constipatie

Diabetici die last hebben van obstipatie kunnen profiteren van het nemen van psyllium supplementen. Uit onderzoek van wetenschappers aan de medische kliniek in Krankenhaus Nordwest in Frankfurt, Duitsland, en gepubliceerd in "MMW Fortschritte der Medizin" in november 2007 ontdekt dat tot 60 procent van de patiënten met diabetes mellitus lijdt aan maag-darmkanaal symptomen, met inbegrip van constipatie, die zich voordoen tussen storingen van het autonome zenuwstelsel. De onderzoekers rapporteren dat chronische constipatie is een ernstig probleem bij diabetici en de behandeling moet omvatten langdurige inname van laxeermiddelen, adequate hoeveelheden vloeistoffen, voedingsvezels en lichaamsbeweging.