Menstruatiepijn & amp; vitaminen

Menstruatiepijn & amp; vitaminen

Krampen, medisch aangeduid als dysmenorrheal, zijn een veel voorkomend symptoom van de menstruatie van een vrouw. De pijn en de intensiteit van menstruatiepijn variëren van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen kunnen slopende, ernstige krampen dat gevolgen dagelijkse activiteiten ervaren. Hoewel de ontvanger gewoonlijk pijn in de buik, kunnen sommige vrouwen voelen kramp in de rug ook. Er zijn verschillende soorten vitaminen die kunnen helpen bij de behandeling en voorkomen menstruele krampen.

Oorzaken van menstruatiepijn

Volgens de Mayo Clinic website, menstruatiepijn optreden wanneer de baarmoeder contracten zijn voering te ontladen. Dit gebeurt tijdens een menstruele periode waarin hormonen leiden tot de weeën. Menstruele krampen kunnen ook worden veroorzaakt door andere omstandigheden. Vleesbomen, een aandoening die veroorzaakt tumoren groeien op de baarmoederwand kan resulteren in menstruatiepijn. Krampen kunnen optreden als gevolg van endometriose, waarbij baarmoederweefsel groeit buiten de baarmoeder.

vitaminen

Het boek "Prevention's Healing met vitamine", zegt dat diëten hoog in B-vitamines menstruatiepijn te verlichten. Vitamine B6 kan de baarmoeder spieren te ontspannen, waardoor krampen om beter beheersbaar geworden. Een onderzoek in de British Journal of Obstetrics and Gynaecology is gebleken dat vitamine B1, ook wel thiamine, is effectief tegen menstruatiepijn. Vitamine E, wanneer genomen tijdens de menstruatie van een vrouw, kunnen ook menstruele kramp opluchting.

bronnen

Een vrouw kan een multi-vitamine supplement te nemen of neem elke vitamine afzonderlijk. Er zijn ook poedervormen van vitaminen die kunnen worden opgelost in water. Bepaalde voedingsmiddelen zijn vol van de vitaminen die menstruatiepijn kan verlichten. De website Kids Health zegt dat bananen, bonen, gevogelte, eieren, spinazie en aardappelen zijn allemaal goede bronnen van vitamine B6. Voedingsmiddelen zoals verrijkte pasta, granen, gedroogde bonen en volkoren granen zijn vol van vitamine B1. Vitamine E is te vinden in plantaardige oliën, noten, avocado's en groene bladgroenten.

het voorkomen

Niacine, een vorm van vitamine B3 kan worden gebruikt voor een periode krampen voorkomen. "Sommige onderzoek toont aan dat niacine is ongeveer 90 procent effectief voor het verlichten van krampen," zegt Dr Susan Lark van de PMS en menopauze Self-Help Center in Californië. Vitamine B3 moet 7 tot 10 dagen voor het begin van een menstruatie krampen af ​​te weren worden genomen. Een vrouw moet beginnen met 25 mg. Als dit niet effectief, kunnen dosis worden verhoogd via maanden.

waarschuwingen

Hoewel de meeste menstruele kramp pijn is normaal, Dr. Susan Lark legt uit dat sommige medische aandoeningen ernstige kramp die de aandacht van een arts nodig heeft kan veroorzaken. Aandoeningen zoals endometriose en vleesbomen kunnen medische behandeling vereisen. Overdosis vitaminen kan ernstige gevolgen hebben. De LifeForce Hosptials website zegt symptomen van overdosering kunnen bestaan ​​uit gevoelloosheid, lopen moeilijk, geelzucht, en schade aan de lever. Indien de betrokken, vraag dan een arts om een ​​geschikte dosis vitamine suggereren.