Meningitis symptomen bij een zuigeling

Meningitis symptomen bij een zuigeling

De hersenvliezen, zoals door de Mayo Clinic, zijn samengesteld uit lagen van weefsel rondom de hersenen en het ruggenmerg. Wanneer deze weefsels en de cerebrospinale vloeistof ontstoken of geïnfecteerd, wordt het resultaat meningitis genoemd. De Mayo Clinic legt uit dat zwelling van de hersenvliezen het resultaat van bacteriën of virale infectie kan worden. Afhankelijk van de oorzaak van meningitis, kunnen de symptomen na een paar weken of het kan een levensbedreigende noodsituatie creëren. Virale meningitis, dat komt vaker voor dan bacteriële meningitis, verdwijnt meestal zonder medicatie of andere medische interventie. Bacteriële meningitis is een ernstige aandoening die behandeling vereist. Zuigelingen gedacht aan meningitis hebben, moeten altijd worden beoordeeld door een arts.

Koorts

Een baby zal een hoge koorts met meningitis hebben. Deze temperatuur kan net boven de normale of alarmerend hoog. Het kind kan schudden (krijg koude rillingen) van de temperatuur. Sommige zweten of huid clamminess gebruikelijk is bij een hoge temperatuur. Raadpleeg altijd een arts voordat opgaaf-koorts verminderen van geneesmiddelen voor een kind.

braken

Dr Alan Greene, kinderarts van DrGreene.com, legt uit dat een kind enkele dagen van de bovenste luchtwegen en gastro-intestinale symptomen in de vroege stadia van meningitis kan hebben. Een baby kan braken of misselijkheid lijken te hebben als gevolg van meningitis. Misselijkheid bij een zuigeling kan worden gezien als overmatig kwijlen, lippen smakken of kokhalzen (droge deinende).

loomheid

De ontsteking en hoge koorts kan een kind erg lusteloos maken. Ze kan niet gemakkelijk wakker uit de slaap of kan meer dan normaal slapen. Meningitis kan ook leiden een kind lusteloos of ongewoon stil te zijn.

Nek stijfheid

Een stijve nek wordt beschouwd als een kenmerk symptoom van meningitis, zegt de Mayo Clinic, maar het kan niet zo vaak voor in pasgeborenen en zuigelingen. Een baby kan niet zijn hoofd te draaien op alle, ongeacht de ruis of de fles plaats, om pijn te vermijden. Ongeacht hoe jong het kind is, kan hij elk beetje van zijn spierkracht gebruiken om te voorkomen dat het verplaatsen van zijn nek. Zeer jonge kinderen die geen controle over de nekspieren kunnen nog wat floppiness maar zal huilen als het hoofd en de nek worden verplaatst. boontje van de baby kan bobbel aan de bovenkant van het hoofd.

Verandering in Habits

Een kind kan geen enkel belang bij het eten of drinken met meningitis. Dit kan leiden tot ernstige complicaties, vooral als koorts aanwezig is. Een kind moet veel drinken om hydratatie te behouden. Zoek medische hulp als uw kind haar luiers niet zo vaak als ze normaal doet is bevochtiging. Minimal natte luiers kan een teken zijn dat zij lijdt aan uitdroging. Een baby kan ontroostbaar of overdreven prikkelbaar met meningitis zijn. Beweging kan de pijn erger maken. Het lijkt misschien alsof de baby zou liever niet te worden gehouden.

andere symptomen

Sommige baby's kunnen aanvallen met meningitis hebben. Elk teken van interne bloeden is een medische noodsituatie. Dit kan worden gezien als kleine paarse vlekken op de huid. Het is niet ongebruikelijk voor een kind om verstopte neus of een oorontsteking bij of kort voor de andere symptomen van meningitis lijken hebben. KidsHealth.org, een web bron die door de Nemours Foundation, legt uit dat sommige baby's lijken gevoelig voor licht te zijn.