Mefenamic Acid Side Effects

Menefamic zuur is een recept medicatie gebruikt om pijn te verlichten. Ondanks de effectiviteit menefamic zuur een risico op bijwerkingen bij sommige patiënten.

Soorten Common Side Effects

Vaak voorkomende bijwerkingen van menefamic zuur omvatten zure maag, boeren, oorsuizen, winderigheid, tijdelijk gehoorverlies, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, misselijkheid, vermoeidheid, zwakte en veranderingen in het gewicht.

Tijdsspanne

Bijwerkingen van menefamic zuur beginnen meestal binnen een paar dagen van de behandeling en geleidelijk verdwijnen zodra je lichaam raakt gewend aan de drug.

Kenmerken: Interactions Drug

In combinatie met bloedverdunners zoals warfarine, menefamic zuur verhoogt het risico op het ervaren oncontroleerbare bloeden tijdens de operatie of na een blessure. Drugs zoals lithium, ACE-remmers en methotrexaat vormen een verhoogd risico op bijwerkingen bij gelijktijdig gebruik met menefamic zuur.

risico's

Potentieel fatale cardiovasculaire effecten van menefamic zuur zijn mogelijk waaronder een hartaanval en een beroerte. Sommige patiënten ervaren gastro-intestinale bloeden, zweren of perforatie in verband met menefamic zuur.

overwegingen

Als gevolg van een risico op foetale hartafwijkingen, moet je niet menefamic zuur als u zwanger bent. Het drinken van grote hoeveelheden alcohol of het drinken van drie of meer drankjes per dag brengt u een verhoogd risico op het ontwikkelen van leverontsteking of falen waarbij rekening menefamic zuur.