Meelworm Life Cycle

Mensen gebruiken de term meelworm te verwijzen naar het larvale stadium van de zwartlijven. Worm is een verkeerde term voor dit dier, omdat meelwormen zijn in feite insecten.

eistadium

Het vrouwtje zwartlijven legt honderden eieren per keer. De larve stadium van de kever komt uit deze eieren wanneer ze uitkomen.

larve Stage

De kever lijkt de meest wormachtige tijdens dit deel van de levenscyclus. Meelworm larven eten veel en zich ontwikkelen tot pop. De meelworm vervelt meerdere malen als het groeit. Deze fase duurt 4 dagen om een ​​beetje meer dan 2 weken in beslag.

Pupa Stage

Het popstadium lijkt op de cocon fase van de levenscyclus van de vlinder. De pop beweegt niet in deze tijd. Het popstadium duurt meestal 2 tot 3 weken. Als de metamorfose vindt plaats tijdens de winter, kan een volwassen kever niet ontstaan ​​gedurende 9 maanden.

volwassen stadium

De pop podium eindigt en een volledig volwassen zwartlijven komt uit de pop van 'cocon. " de huid van de meelworm kever maakt van een donkerbruine kleur. De volwassen kever leeft nog enkele maanden.

meelworm Diet

De meelworm verdiende zijn naam omdat het verbruikt veel graan. Zaailingen maken ook een groot deel van het dieet van de kever.