Medische aandoeningen die Oorzaak Hik

De meeste van de tijd, een geval van de hik is van korte duur en niet een zaak van grote zorg. Deze onvrijwillige spasme van het middenrif spier kan het gevolg zijn van het eten van een grote maaltijd, het drinken van koolzuurhoudende dranken zoals frisdrank en bier, of ruiken sterk rook zijn. Wanneer hik regelmatig voorkomen voor langere tijd en niet gemakkelijk verdwijnen, kan de spierspasmen worden veroorzaakt door een ernstige medische aandoening. Behandeling van de onderliggende ziekte of aandoening veroorzaakt voortdurende hik ophouden.

Nerve Irritatie

Nerve irritatie is een van de meest voorkomende oorzaken van de hik. De zenuw die berichten doorstuurt naar en vanuit het middenrif spier heet de phrenicus, volgens Dr Williiam Whitelaw, een professor aan de universiteit van Calgary. Irritatie van de zenuw diafragma tijdelijke of meer permanente, kan de hik veroorzaken. Zenuwstelsel, zoals multiple sclerose of de ziekte van Parkinson kan ook een verstoring van het normale functioneren van het membraan en kan hik veroorzaken. Abnormale groei, zoals tumoren of goiters het diafragma zenuw of het centrale zenuwstelsel te comprimeren, kan ook leiden tot hik.

Hersenbeschadiging

Behoud van een hersenletsel, zoals het overleven van een traumatische ongeval, kan de manier waarop het zenuwstelsel levert berichten aan het membraan en kan leiden tot langdurige hik veranderen. Zwelling in de hersenen kunnen soortgelijke resultaten, volgens Mayo Clinic. Encefalitis, meningitis en een beroerte zijn allemaal voorbeelden van ernstige, onderliggende oorzaken van hersenletsel die kunnen leiden tot hik.

Metabolic voorwaarden

Verschillende metabole omstandigheden kunnen zich manifesteren voor een deel door langdurige hik, verklaart Dr. Whitelaw legt in zijn november 2007 artikel in 'Scientific American. " Metabole condities aandoeningen waarbij het lichaam stoffen niet goed verwerkt, zoals diabetes (de verwerking van suiker) en nierfalen (de verwerking van afvalstoffen). Mensen die lijden aan deze voorwaarden kunnen symptomen van hik te tonen.

abdominale Heelkunde

Mensen die chirurgie in de buik hebben kunnen lijden aan hik, volgens de National Institutes of Health. De reden hik in dit geval kan worden veroorzaakt door de manipulatie van het middenrif tijdens de operatie of zenuw irritatie die hield aan tijdens de werking.