Medicinale toepassingen voor Vlierbes

Medicinale toepassingen voor Vlierbes


Vlierbes heeft een lange traditie van medicinaal gebruik, zowel in Europa als tussen de indianen. Hoewel sommige van de traditionele medicinale toepassingen voor vlier zijn onbewezen, anderen houden tot nieuw onderzoek.

De behandeling van de griep met vlierbes Extract

In twee recente klinische studies, patiënten die vlierbessen extract in de eerste 48 uur van de griep herstelde ongeveer vier dagen sneller dan degenen die een placebo kregen.

Het stimuleren van het immuunsysteem

Vlierbessen zijn een krachtige bron van flavonoïden, waarvan is aangetoond dat de functie van het menselijk immuunsysteem.

Het behandelen van symptomen van verkoudheid

De Duitse Commissie E, waarbij de geneeskrachtige kruiden op veiligheid en effectiviteit geëvalueerd, dat vlier is een effectieve behandeling voor verkoudheid en een effectieve slijmoplossend.

De behandeling van artritis en gewrichtsontsteking

Zwarte vlierbes extract verhoogt de productie van cytokine IL-10, een natuurlijke anti-inflammatoire door het lichaam. Dit kan gewrichtspijn en ontsteking veroorzaakt door artritis te verminderen.

Krachtige bron van antioxidanten

Zwarte vlierbes bevat de hoogste concentratie van anthocyanen, een krachtige type antioxidanten die schade door veroudering en milieu bestrijdt.