Medicijnen die Oorzaak Liver Damage

De lever, de grootste inwendige orgaan, voert meer dan 300 functies in het lichaam. De lever filters toxinen en andere stoffen uit het lichaam produceert hormonen die helpen bij de vertering en helpt andere organen functioneren. Het nemen van bepaalde geneesmiddelen veroorzaken schade aan de lever, het verminderen van het vermogen om te werken als een filter en detoxifier in het lichaam.

Oorzaken van schade

De lever breekt medicijnen ingenomen, zoals voorgeschreven medicijnen, over-the-counter drugs, kruiden en supplementen. De Amerikaanse National Library of Medicine zegt dat sommige mensen de lever werkt langzamer medicijnen af ​​te breken, het vergroten van hun kansen op het ervaren van leverontsteking. Inname van grote hoeveelheden medicijnen veroorzaken leverschade, als goed. De lever kan niet zo snel werken als de stoffen die worden ingenomen. Dr. Jorge L. Herrera van de Universiteit van Zuid-Alabama College of Medicine zegt, in zeldzame gevallen, drugs die klinisch getest en veilig geacht leverschade hebben veroorzaakt nadat ze gebruikt door miljoenen mensen.

symptomen

Symptomen van leverschade buikpijn, misselijkheid en braken, verlies van eetlust, pijn in de rechter bovenhoek van de buik, donkere urine, hoofdpijn, vermoeidheid, witte ontlasting en geelzucht. Volgens Dr. Herrera, aanzienlijke hoeveelheden leverschade plaatsvinden voordat de aanvang van de symptomen. Bloedonderzoek detecteren drugs geïnduceerde leverschade voordat de symptomen verschijnen.

Over-the-counter Geneesmiddelen

Pijnstillers en koorts verloopstukken veroorzaken leverontsteking. Acetaminophen, in de volksmond Tylenol, veroorzaakt schade aan de lever wanneer genomen in overmaat. Dr. Herrera beveelt aan dat gezonde mensen niet meer dan 1.000 mg paracetamol moet nemen per dosering en niet meer dan 4000 mg per dag. Hij zegt tegen de dosering te verdelen in 1000 mg ooit zes uur en mag niet te nemen en dit medicijn niet langer dan drie tot vijf dagen. Patiënten met leveraandoeningen beperken de hoeveelheid acetaminofen tot 2000 mg per dag. Zoeken over-the-counter pijnstillers label "niet-aspirine," omdat Acetaminophen is het belangrijkste ingrediënt. Ibuprofen en naproxen veroorzaken schade aan de lever ook.

receptplichtige geneesmiddelen

Voorgeschreven medicijnen veroorzaken leverschade in zeldzame gevallen. De Amerikaanse National Library of Medicine geeft medicijnen die leverontsteking veroorzaken. Deze geneesmiddelen omvatten pil, dieet pillen, statines, tuberculosedrugs, anabole steroïden, antidepressiva, antibiotica en hypertensie medicijnen. Artsen voeren regelmatig bloedonderzoek bij patiënten die deze middelen om leverenzymen te controleren.

Kruiden en supplementen

Kruiden en supplementen zijn gelabeld natuurlijk, maar zijn giftig voor de lever. Deze producten niet ervaren dezelfde klinische tests als geneesmiddelen op recept en worden verkocht zonder wetenschappelijk bewijs om hun beweringen. Volgens Dr Herrera, deze natuurlijke producten omvatten chaparral, smeerwortel thee, kava, skullcap en yohimbe. Lever schade ontstaat van het nemen van te veel vitamine A en ijzer. Vertel uw arts als u een van deze kruiden en supplementen te nemen.

Behandeling

Ga naar de dokter als de symptomen optreden na het starten van nieuwe medicijnen. Artsen passen medicijnen als patiënten ervaren symptomen geassocieerd met leverbeschadiging. Vertel uw arts als u het nemen van over-the-counter medicatie, kruiden en supplementen. Je arts kan het stoppen van deze producten aanbevelen aan leverontsteking te voorkomen.