Mayonaise & amp; Acne

Mayonaise & amp; Acne

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen die mensen van alle leeftijden treft, vooral tijdens de tienerjaren en vroege volwassenheid, volgens de American Academy of Dermatology. Deze aandoening veroorzaakt pijnlijke en lelijke bulten op de huid, die dagen of zelfs weken duren om te genezen, afhankelijk van de ernst. Terwijl de inname van mayonaise zal waarschijnlijk geen invloed op uw acne, wilt u misschien om het weg te houden van uw huid.

Identificatie

De belangrijkste oorzaak van acne is de overproductie van olie, bekend als talg, die uw lichaam produceert om uw huid vochtig te houden, volgens de MayoClinic.com. Wanneer talg mengt met de dode huidcellen lichaam werpt regelmatig, kan het een zachte plug, dat zich opstapelt in de poriën van de huid, waardoor een gelokaliseerde bacteriële infectie vormen. Deze infectie veroorzaakt een puistje, witte kop, zwarte kop, cyste of knobbeltje. Hormonale veranderingen, vooral tijdens de puberteit of zwangerschap, kan leiden tot acne, als u bepaalde medicijnen of het gebruik van make-up of andere huidverzorgingsproducten die ingrediënten die poriën verstoppen bevatten, volgens het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten.

Mayonaise

Mayonaise is een romige spread, vaak gebruikt in sandwiches of als uitvalsbasis dressing in salades. Het wordt beschouwd als een emulsie, met 65 procent plantaardige olie, samen met eieren, azijn, citroensap en kruiden, volgens de Vereniging voor dressings en sauzen. Inname vette voedingsmiddelen die oliën bevatten, zoals mayonaise, is niet aangetoond dat acne, volgens NIAMS. Direct huidcontact met oliën, zoals de plantaardige oliën die in mayonaise is een ander verhaal. De Nemours Foundation website KidsHealth beveelt aan dat na het contact met de huid met plantaardige oliën, moet u deze gebieden goed te wassen om de potentieel acne-veroorzakende olie te verwijderen.

Dieet

Volgens een studie in de kwestie van maart 2010 "Skin Therapy Letter", zuivel en een hoge glycemische index voedingsmiddelen kan acne uitbraken te verhogen. Hoge glycemische index voedingsmiddelen bevatten koolhydraten en hebben een hoger potentieel om uw bloedsuikerspiegel dan ander voedsel te verhogen, volgens de MayoClinic.com. Omdat mayonaise geen koolhydraten bevat, is het niet een hoge glycemische index voedsel, evenmin bevatten zuivelproducten, waardoor het veilig om te eten voor mensen die lijden aan acne. Echter, mayonaise voornamelijk gebruikt in combinatie met de koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen, zoals brood producten in sandwiches of met pasta in salades, die je zou willen vermijden.

aanbevelingen

Als je een patroon van breken of uw acne verergeren, in het bijzonder na de inname van mayonaise ziet, kunt u een voedselallergie op een ingrediënt bevat te hebben. Stop met het eten van mayonaise als dit het geval is. Neem contact op met een dermatoloog als u last heeft van acne om te zien welke behandelingen voor u beschikbaar zijn. Zuig op of knijpen acne laesies, aangezien dit een infectie of littekenvorming veroorzaken, volgens MayoClinic.com. Gebruik noncomedogenic producten, die ingrediënten die niet je poriën verstoppen en houd je huid schoon van olie, vuil en zweet met een mild reinigingsmiddel om acne te voorkomen bevatten.