Mashed Potatoes op een dieet

Mashed Potatoes op een dieet

Volgens de North Carolina Potato Association, de gemiddelde volwassene verbruikt ongeveer elke dag een aardappel, en aardappelen zijn de tweede meest geconsumeerde voedsel in Amerika na zuivelproducten. Een kant van aardappelpuree met een maaltijd kan een Amerikaanse nietje, maar als je diabetes hebt, kunt u zich zorgen over de koolhydraten inhoud van deze populaire bijgerecht zijn. U kunt onder andere aardappelpuree als onderdeel van uw dieet, en de voorbereiding en het dienen van grootte zal u helpen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Koolhydraten en Mashed Potatoes

Diabetes ontstaat wanneer je lichaam kan niet effectief de controle van uw bloedsuikerspiegel. Koolhydraten invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor de American Diabetes Association maaltijd plan beveelt aan dat mensen met diabetes beperken hun inname van koolhydraten tot 45 procent van hun totale calorieën, of 45 tot 60 gram koolhydraten per maaltijd. Fruit, groenten, granen, brood en toegevoegde suikers dragen allemaal bij aan de koolhydraten totaal van uw maaltijd. Een kopje aardappelpuree bereid met volle melk levert 174 calorieën en 37 gram koolhydraten, tussen de 62 en 82 procent van de totale koolhydraten aanbevolen voor een hele maaltijd.

De glycemische index

Aardappelpuree waardeert ook hoog op de glycemische index, een instrument dat de impact van een voedsel op de bloedsuikerspiegel meet. Onverwerkte, vezelrijk voedsel, zoals hele granen en de meeste groenten en fruit, hebben de neiging om een ​​lage glycemische voedingsmiddelen, omdat fiber vertraagt ​​de snelheid van de stijging van de bloedsuikerspiegel. Verwerking en koken verhoogt vaak de glycemische index van voedingsmiddelen. High-glycemische voedingsmiddelen hebben een rating van 70 of hoger. De universiteit van Sydney glycemische index databank meldt dat aardappelpuree een glycemische index van 83. Instant aardappelpuree een glycemische index van 87, volgens de Harvard Health Publications. Als je de glycemische index dieet om uw diabetes onder controle te volgen, eet kleine porties van hoge glycemische voedingsmiddelen, zoals aardappelpuree, en in evenwicht te brengen ze met een lage glycemische voedsel in uw maaltijd.

Voorbereiding van de Mashed Potatoes

Bij het maken van aardappelpuree voor een dieet, ingrediënten tellen. Diabetes verhoogt het risico op hart-en vaatziekten, dus houd je aardappelen hart gezond door het vermijden van vetrijke ingrediënten. Plain aardappelen bevatten een triviale hoeveelheid vet, minder dan 0,5 gram per kleine aardappel, maar volle melk, boter en kaas bevatten hoge niveaus van verzadigd vet, dat uw cholesterolgehalte in het bloed kan verhogen. Van de 10 gram van de totale hoeveelheid vet in 1 kop aardappelpuree bereid met volle melk en boter, 7 gram komen uit verzadigd vet. De Dietary Guidelines for Americans 2010 adviseert volwassenen verbruiken minder dan 10 procent van hun calorieën uit verzadigd vet, maar mensen met hart-en vaatziekten risicofactoren moeten hun inname te verlagen tot 7 procent of minder. Vet bevat 9 calorieën per gram, dus 7 procent van een gemiddeld dieet van 2000 calorieën is gelijk aan 15,5 gram verzadigd vet per dag.

Een gezondere Side Dish

U kunt nog steeds genieten van aardappelpuree om zo vaak op een dieet, maar beperk uw portie. In plaats van boter, smaak uw aardappelen met kruiden en specerijen. Sla het zout omdat een high-natriumarm dieet leidt tot hoge bloeddruk, een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Voor de afwisseling, puree zoete aardappelen. Een zoete aardappel met de huid heeft een glycemische index van 44, waardoor het een lage glycemische voedsel. U kunt zelfs de aardappelen te slaan volledig en probeer gepureerde bloemkool. Een kopje rauwe bloemkool bevat slechts 5 gram koolhydraten en 2 gram vezels, waardoor het een gezonde keuze voor iedereen die een dieet volgt.