Marine Rope Vlechten Instructions

Traditioneel gemaakt van natuurlijke vezels, zoals hennep, linnen, katoen, jute en sisal, mariene kabel wordt steeds vaker uit synthetische en fabriek geweven stoffen zoals nylon, polyester en polypropyleen. Meestal gebruikt voor vissen of zeevaart doeleinden kan mariene kabel worden vervaardigd van elk soort vezel en omvatten een aantal strengen in de vlecht. Met wat geduld en een beetje bekendheid met knopen, vrijwel iedereen kan een adept student van mariene touw vlechten geworden.

Selectie

Kiezen tussen het touw vezels voor u beschikbaar die binnen uw budget range. Speciaal voor mariene en maritieme doeleinden, moet de treksterkte en flexibiliteit van het touw worden gegeven een hoge prioriteit. Hoewel de synthetische materialen gevonden in Vectran en Spectra vezels zijn befaamd voor hun elasticiteit en weerstand tegen ultraviolet licht (een belangrijke overweging voor de touwen die in katrol systemen of spoelen voor langere tijd zal blijven onder de zon) synthetische touwen vaak tegen een hogere prijs te komen. Goedkoopste onder deze hebben de neiging om polypropyleen, die, hoewel minder dik en stevig dan sommige natuurlijke vezels, is licht genoeg om te drijven op het water zijn. Controleer uw financiën en raadpleeg de prijzen van tuigage en varen catalogi om te berekenen hoeveel touw je nodig hebt, terwijl het toevoegen van een extra 20 procent in bulk hoeveelheid voor slap en noodvoorraad, en beslissen op welke vezels zijn het beste voor uw behoeften.

de Braid

Bereid de afzonderlijke strengen in afzonderlijke rollen voor u om ervoor te zorgen dat ze niet in de war raken als u werkt. De single vlecht, meest fundamentele onder mariene kabel vlechten, houdt een even aantal strengen (acht of twaalf typisch) gevlochten in een cirkelvormig patroon, met de helft van de strengen het weven van de klok mee, terwijl de anderen klappen tegen de klok in de mode. Als je nog geen vlechten ervaring, neem dan drie van de individuele strengen en de praktijk van de fundamentele vlecht, labelen elke streng als één, twee of drie, respectievelijk en het vouwen van de twee buitenste vlechten hierboven onder elkaar in de mode: de eerste streng kruising boven de tweede en van de derde en de tweede kruist de derde, enzovoort. Een dubbele vlecht, bekend als de "vlecht op vlecht" kan worden gemaakt door het vlechten van een extra vlecht boven de enkel vlecht. Deze marine vlechttechniek soms twee verschillende materialen: het inwendige Enkele vlecht wordt gekozen sterkte terwijl de gevlochten mantel is een stof met UV en slijtvaste eigenschappen.

Marine Knots

Wanneer u klaar bent met het vlechten van elk van uw touw lengtes, kunt u proberen om vast te lassen, slips, ringen en haken zo nodig door looping of knopen bepaalde uiteinden van de vlecht. Van de knopen op schepen en boten, de drie meest voorkomende zijn: Knoop van de Hangman's, waarbij een lus van touw wordt gemaakt en vervolgens gebonden met strakke spoelen gaan de loop, het creëren van een 'strop' effect; de steiger knoop, die een kleinere variatie van de Beul dat werkt vergelijkbaar met de traditionele Paalsteek knoop en de drieledige Gallows knoop. Extra marine knopen zijn de Fisherman's Bend, Knot Surgeon's, Sheet Bend, Timber Hitch, Knot Fisherman's, Achtknoop, Clove Hitch en Reef (plein) Knot. Hoewel sommige van deze knopen zijn ontworpen voor het gebruik van traditionele schoeners en andere multi-mast zeilschepen, en kan daarom verouderde verschijnen, zou het mariene knoop liefhebber er goed aan doen om te leren zo veel van de traditionele mariene knopen mogelijk om zich voor te bereiden voor een zeevaart of marine gelegenheid.