Major psychotische depressie behandeling

Psychotische depressie is een ernstige vorm van depressie wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van psychotische symptomen zoals hallucinaties en wanen naast typische symptomen van een depressie. Behandeling van psychotische depressie kan heel effectief zijn, mits de patiënte voldoet aan een behandelingsregime. Nadat een individu herstelt van een acute psychotische depressieve episode, is het vaak nodig om te verblijven op medicatie voor een periode teneinde herhaling te voorkomen.

antidepressieve medicatie

Antidepressiva worden vaak voorgeschreven om depressieve symptomen zoals vermoeidheid, gevoelens van waardeloosheid of schuld, depressieve stemming, apathie en gebrek aan interesse in aangename activiteiten te controleren. Hoewel er verschillende groepen antidepressiva, de Mayo Clinic Medical Center merkt dat de meeste patiënten krijgen één van de selectieve seritonin heropnameremmers (SSRI's), zoals fluoxetine en fluvoxamine, als een eerste lijn behandeling, omdat ze een relatief lage neveneffect profiel. Wanneer deze niet effectief zijn, kunnen artsen ervoor kiezen om een ​​andere SSRI te proberen of gaan naar de oudere types van antidepressiva, tricyclische antidepressiva en monoamine oxidase remmers (MAO-remmers).

stemmingsstabilisatoren

Voor personen die ervaren drastische stemmingswisselingen, kan de arts-stemmingsstabiliserende medicijnen voor te schrijven. In een artikel voor "Clinical Psychiatry News," Dr. Thomas Swartz merkt op dat veel mensen met een psychotische depressie beter op de behandeling reageert als het bestaat uit zowel een antidepressivum en een stemming stabiliseren drug, zoals lithium. Hoewel lithium jaren gebruikt en getoond zeer effectief bij het reguleren stemmingswisselingen te zijn, kan opbouwen tot toxische niveaus relatief snel en patiënten die de drug zorgvuldig te worden gemonitord.

antipsychotische medicatie

Antipsychotische medicijnen worden gebruikt om psychotische symptomen, zoals hallucinaties, wanen en obsessieve gedachten te beheersen. In het verleden, de meest gebruikte antipsychotica waren Thorazine en Haldol. Deze medicijnen geproduceerd ernstige bijwerkingen, de zogenaamde extrapiramidale effecten, zoals trillen, spiertrekkingen, spierstijfheid en onwillekeurige bewegingen. Deze symptomen kunnen aanhouden, zelfs na de behandeling is stopgezet. De nieuwe klasse van antipsychotica, zogenaamde "atypische antipsychotica," dragen een veel lagere bijwerkingenprofiel en omvatten de middelen risperidon en olanzapine, onder anderen.

Elektroconvulsieve therapie (ECT)

ECT kan heel effectief bij de behandeling van gevallen van ernstige psychotische depressie. ECT omvat het inbrengen van een gecontroleerde elektrische schok aan de hersenen terwijl de patiënt onder narcose. Deze schok veroorzaakt kleine aanvallen in de hersenen, die lijken te dienen om hersenenchemie resetten. De meeste patiënten die niet gunstig reageren op andere soorten behandelingen tenminste matige verlichting van symptomen tot ECT.