Magnesiumoxide en nierstenen

De pijnlijke aandoening bekend als nierstenen kan samengaan met magnesium deficiëntie. Magnesiumoxide supplementen kunnen helpen bij de vorming van deze minerale afzettingen.

Magnesium oxide

Het lichaam gebruikt magnesium voor vele essentiële processen, in het bijzonder de spieren en zenuwen. Magnesiumoxide, een van nature voorkomende vorm van het mineraal, kan een aanvulling op het lichaam van de inname van magnesium om te helpen bij de behandeling zowel nierstenen en gastro-intestinale problemen.

Nierstenen

Nierstenen vormen wanneer calcium wordt gecombineerd met een stof genaamd oxalaat harde afzettingen in de nieren te vormen, vooral in gevallen van magnesiumtekort, volgens een artikel van Dr. Melvyn Werbach.

Het voorkomen van nierstenen

Magnesiumoxide suppletie kan voorkomen calcium binden met oxalaat en vormen nierstenen, volgens Drugs.com.

Dosering

Terwijl verschillende medische voorwaarden kunnen reageren op wisselende doseringen van extra magnesium, Drugs.com zegt dat mensen met nierstenen in het algemeen nemen 140-420 milligram magnesiumoxide eenmaal daags.

overwegingen

Iedereen die overweegt magnesiumoxide suppletie, maar vooral mensen met een nierziekte, moet eerst een arts te raadplegen. Terwijl magnesiumoxide geen interactie met voedsel of dranken, kunnen allergische reacties optreden bij sommige gebruikers.