Macrobid voor een Sinus Infection

Een sinus-infectie is een veel voorkomende medische aandoening waarbij de sinussen ontstoken raken. Dit zorgt ervoor dat de congestie van de slijmvliezen opbouw. In de meeste gevallen, een sinus infectie ontstaat als gevolg van een verkoudheid; Andere oorzaken zijn allergieën, bacteriële infecties en schimmelinfecties. In de meeste gevallen zal een sinus-infectie op zich te wissen zonder behandeling. Echter, wanneer de oorzaak een bacteriële infectie antibiotica zoals Macrobid kunnen worden voorgeschreven.

Hoe het werkt

Macrobid is een nitrofurantoïne antibioticum dat werkt door het doden van de bacteriën die een infectie veroorzaken. Het wordt meestal gebruikt om urineweginfecties, maar het is ook effectief bij de behandeling van ernstige infecties van de sinussen en andere bacteriële infecties.

Hoe te Take It

Verkrijgbaar in verschillende vormen, wordt Macrobid meestal voorgeschreven als pills.They altijd moeten worden genomen met voedsel. Zoals met alle antibiotica, gebruik van alle voorgeschreven medicatie, zelfs als u zich beter voelt. Indien u niet de volledige cursus, kan de infectie terugkeren, eventueel in een vorm die meer resistent zijn tegen antibiotica.

Non-Ernstige bijwerkingen

Sommige mensen die Macrobid kunnen milde bijwerkingen zoals misselijkheid, diarree, gas, verlies van eetlust en hoofdpijn ervaren. Geen van deze bijwerkingen is reden tot zorg, maar contact op met uw arts als ze hinderlijk worden.

Ernstige bijwerkingen

In zeldzame gevallen kunnen mensen die Macrobid ernstige bijwerkingen die medische aandacht nodig hebben te ontwikkelen. Als u één van de volgende ervaart, stop dan met het medicijn en neem direct contact op met uw arts: ernstige maagpijn of krampen; rood, gezwollen, blaren of peeling huid; ernstige of aanhoudende diarree; waterige of bloederige ontlasting; een vlindervormige huiduitslag op de neus en wangen; gewrichtspijn of spierpijn; aanhoudende hoofdpijn; geelzucht; bleke ontlasting; aanhoudend verlies van eetlust; symptomen van longproblemen zoals kortademigheid, koorts of rillingen, pijn op de borst en een blijvende of ongebruikelijke hoesten; ongewone blauwe plekken of bloeden; ongewone vermoeidheid; blauwachtige huid of nagels; tintelingen; gevoelloosheid; aanhoudende malaise; wazig zien of andere ongewone visie veranderingen; verwarring; en geestelijke of stemmingswisselingen zoals depressie.

waarschuwingen

Hoewel Macrobid veilig kan worden genomen door de meeste mensen, moet een aantal niet nemen, waaronder die met longproblemen zoals pulmonale fibrose; anemie; diabetes; nieren, lever of zenuw problemen; glucose-6-fosfaatdehydrogenase-deficiëntie; porfyrie; of lage niveaus van vitamine B. Het is ook niet veilig voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.