Maca Root Voordelen

Maca Root Voordelen

Maca traditioneel groeit in het Andesgebergte van Peru, op een hoogte van ongeveer 14.000 voet. Het is een lid van de familie Brassicaceae, die planten zoals spruitjes, bloemkool en rapen omvat. Het werd lang gebruikt als een belangrijk voedingsmiddel door native Andes bevolking vanwege de hoge voedingswaarde, maar macawortel heeft ook medicinale voordelen.

Health Properties

Volgens de "An AZ Guide to Healing Foods: Een Klant Reference," macawortel heeft vele gezonde eigenschappen. Maca wortel is een veganistische bron van gemakkelijk geabsorbeerd calcium, en het kan stimuleren uithoudingsvermogen bij atleten. Het kruid werkt ook als een adaptogeen, die balans hormoonspiegels helpt. Maca is gunstig voor het endocriene systeem en kunnen worden gebruikt om de normale functie van de bijnieren, schildklier, hypofyse en hypothalamus systeem herstellen.

menopauze Relief

Volgens de "Integrative Women's Health," macawortel kan helpen verlichten enkele van de symptomen van de menopauze. Het kan verminderen opvliegers, verbetering van het geheugen functie, verlichten depressie of boost lage energie niveaus. Volgens de "Journal of Medical Nutrition en nutraceuticals," macawortel kan ook helpen bij het verhogen libido van vrouwen in de menopauze en de risico's van osteoporose te verminderen - waarschijnlijk omdat macawortel magnesium, ijzer, calcium en zink bevat. Het tijdschrift stelt voor het gebruik van 900 milligram macawortel driemaal daags voor de menopauze symptomen.

Reverse Seksuele disfunctie

Seksuele disfunctie treft zowel mannen als vrouwen. Symptomen zijn onder meer een gebrek aan verlangen, erectiestoornissen en vaginale spasmen. Macawortel is beweerde te helpen herstellen van de normale seksuele functie. Wetenschappelijke studies hebben gemengde resultaten opgeleverd, noodzakelijk verder onderzoek. Een overzicht gepubliceerd in de kwestie van "BMC Complementaire en alternatieve geneeskunde" augustus 2010 gevonden beperkt bewijs dat macawortel helpt bij erectiestoornissen. Echter, een studie in een 2000 nummer van "Urologie" vond een uittreksel uit maca verhoogde seksuele prestaties bij muizen en ratten, terwijl een studie in een 2008 editie van "CNS Neuroscience & Therapeutics" bepaald macawortel seksuele disfunctie veroorzaakt door selective- kunnen verlichten serotonineheropnameremmer antidepressiva.

Dosering en Side Effects

Volgens Drugs.com, bijwerkingen onwaarschijnlijk. Een studie in de kwestie van de "Journal of Ethnopharmacology" april 2005 vond geen toxische effecten op ratten die 5 gram maca wortel extract per kilogram lichaamsgewicht. Zwangere en zogende vrouwen moeten voorkomen dat het gebruik macawortel te wijten aan een gebrek aan gevestigde veiligheid data.Drugs.com suggereert 450 milligram macawortel driemaal daags ingenomen met voedsel is de meest standaard dosis.