Maca Root & amp; Ovulatie

Maca Root & amp; Ovulatie

Er zijn veel verschillende kruiden en alternatieve geneesmiddelen die producenten en beoefenaars van alternatieve gezondheidszorg vordering van de vrouwelijke voortplantingscyclus kunnen beïnvloeden. Terwijl macawortel blijkt het mannelijke reproductieve systeem beïnvloeden, maar er is geen aanwijzing dat het enig effect op de ovulatie of andere aspecten van de vrouwelijke cyclus.

Ovulatie

De vrouwelijke voortplantingscyclus zijn vele verschillende hormonen, waarvan de hoeveelheden variëren afhankelijk van waar je bent in je cyclus. Zoals u menstrueren, die het einde van één cyclus en het begin van het volgende vertegenwoordigt uw hormoonniveaus beginnen verhogen. Dit, verklaart Dr. Lauralee Sherwood in haar boek "Human Physiology," triggers eisprong rond de 14e dag van je cyclus. Ovulatie is het vrijkomen van een eicel van een van je eierstokken, en is een voorwaarde voor de conceptie.

Maca Root

Macawortel komt van de Lepidium meyenii plant en groeit hoog in het Andesgebergte van Peru en Bolivia. De wortel heeft nut als een levensmiddel; is het mogelijk om pap en bloem uit gepureerde macawortel te maken, en de Andes inboorlingen hebben in het verleden gebruikt om vee te voeden in aanvulling op mensen. Sommige supplement fabrikanten beweren dat het heeft geneeskrachtige eigenschappen. Bijvoorbeeld kruiden Amerika roept macawortel een "adaptogen 'en stelt het een systemisch effect op het lichaam en verhoogt de algehele gezondheid.

Maca Root en de ovulatie

Er is geen wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat macawortel enig effect heeft op de eisprong; het noch lijkt ovulatie promoten evenmin lijkt te remmen. Echter, er zijn aanwijzingen dat maca invloed op de mannelijke vruchtbaarheid, merkt Dr G. Gonzales en collega's in een 2001 studie gepubliceerd in het "Asian Journal of Andrologie." U dient uw arts te overleggen voordat zij macawortel voor de ovulatie, als uw arts kan u helpen om de risico's en voordelen te evalueren.

Algemene richtlijnen

Afhankelijk van of je probeert te bevorderen of remmen de ovulatie, zijn er verschillende farmaceutische producten voor u beschikbaar. Uw arts kan de juiste hormonen voorschrijven, afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de redenen om te willen om de ovulatie te beïnvloeden. Sommige hormonen, zoals die in de pil, remmen de eisprong. Andere hormoon pillen na te bootsen het effect van LH - luteïniserend hormoon - die je lichaam gebruikt om ertoe leiden dat u ovuleren; Deze pillen kunnen ovulatie.