Maca Root Informatie

Maca Root Informatie


Maca wortel is een knolgewas dat groeit op grote hoogte en is zeer vereerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Maca wortel is bruikbaar in vele vormen: vers, gedroogd, in poedervorm en als thee. Als u denkt over het gebruik van Maca wortel als een voedingssupplement, wordt voorgesteld door Natural News.com dat je je lichaam gemak in een routine met de plant door het geleidelijk verhogen van uw dagelijkse dosis.

Gezondheidsvoordelen

Qua voedingswaarde Maca wortel is een superfood. Een wortel is gemiddeld 10 procent eiwit en vezels bevat, lipiden, aminozuren, koolhydraten, ijzer en calcium. Medicinaal Maca wortel is gekweekt voor duizenden jaren en wordt traditioneel gebruikt om menstruatieproblemen, bloedarmoede, tuberculose, hormonale onevenwichtigheden en impotentie te behandelen. Volgens deze Macaroot.com spijsvertering, kalmeert de maag en ondersteunt de bijnieren.

Geschiedenis

Sinds de tijd van de Inca's en eventueel voor dat de inheemse bevolking van Peru Maca wortel hebben gebruikt om energie en uithoudingsvermogen te stimuleren. De plant was gedomesticeerde 2000 jaar geleden en de mensen die op de berg brachten het vaak tot lagere hoogten en verhandeld het voor nietjes zoals rijst en maïs. Toen de Spanjaarden kwamen ze herkende de kwaiteiten van de plant en geëxporteerd naar Spanje. Spaanse koninklijke familie gebruikt de plant tot hun supply liep. Het is moeilijk te kweken vanwege de grote hoogte habitat. In de jaren 1960 interesse in Maca wortel werd aangewakkerd door wetenschappers in Peru.

Fabriek

Maca wortel is een vaste plant die een knolgewas vergelijkbaar met een radijs produceert. Het groeit op zeer grote hoogte met hevige winden, de winter bevriezen en intens zonlicht. De bladeren zijn geschulpte en blijven dicht bij de grond. Maca produceert ook kleine witte bloemen. De wortel zelf heeft de vorm van een peer 3 cm in diameter; het is wit, geel en zo nu en paars.

culinair

De Maca wortel als een levensmiddel is net als een zoete aardappel. De wortels zijn soms gebakken en aardappelpuree. De gedroogde wortel wordt gekookt in melk pap te maken, of gebruikt in jam en pudding. In Peru ze maken zelfs een zoete gefermenteerde drankje van Maca genaamd maca chicha. De wortels zijn pittig met een lichte butterscotch smaak.

Supplement

Macawortel wordt gemalen en verkocht als een voedingssupplement in de gezondheidszorg en aan te vullen winkels. De meest bekende gebruik van de Maca wortel is als een afrodisiacum en vruchtbaarheid enhancer. De Maca installatie bevat geen hormonen, maar de voedingsstoffen voeden het endocriene systeem en het stimuleren van de bijnieren volgens Natural News.com.