Maca Root als Hormoon Replacement

Maca Root als Hormoon Replacement

Maca, een plant in de brassica familie, is inheems in Peru en Bolivia. Een winterharde plant wordt maca gegroeid naast aardappelen om hen te beschermen tegen pathogene nematoden. Peruanen gebruiken maca als voedselbron in gebak en andere gerechten. knollen Maca's worden ook gebruikt door vrouwen in de menopauze voor hun vermeende vermogen om hormonen te reguleren. Raadpleeg uw arts voordat u maca voor de behandeling van een medische aandoening.

actieve verbindingen

Maca geen fyto-oestrogenen bevatten, zoals worden gevonden in soya. Echter, alkaloïde en polysaccharide verbindingen in maca ondersteuning van uw endocriene systeem en het bevorderen van verhoogde bijnieren en eierstokken functie. Er wordt ook gedacht aan opvliegers te verminderen en verbeteren van libido, aldus Cynthia M. Watson, MD, auteur van "Gebruiksaanwijzing voor Versoepeling menopauze symptomen Natuurlijk: Leer hoe om te voorkomen opvliegers en andere symptomen veilige en natuurlijke manier." Maca doet dit op het niveau van de hypofyse en hypothalamus, controle- en feedback centra in de hersenen die de activiteit van endocriene organen leiden.

gewrichtspijn

Vrouwen in de menopauze die ervaring toegenomen pijn in de gewrichten kunnen profiteren van maca, volgens een studie gepubliceerd in het oktober 2007 nummer van het tijdschrift "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde." De studie wees uit dat een herbal supplement bestaande uit maca en klauw het kruid kat verbeterd artrose pijn. De maca bevatten supplement was even effectief als glucosamine sulfaat, een veel gebruikte verbinding voor de ondersteuning van gezonde gewrichten. Deelnemers aan het onderzoek, allen met milde tot matige osteoartritis, nam totaal 1,8 g kruidensupplement twee doses per dag gedurende acht weken. Samen met verminderde symptomen van artritis, onderzoekers opgemerkt dat maca verantwoordelijk was voor het verminderen maagklachten geassocieerd met niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en kunnen nuttig gebruikt samen met bepaalde medische behandelingen artritis.

adaptogen

Maca is ook bekend als Peruaanse ginseng, na een van de belangrijkste adaptogen kruiden, die het evenwicht te herstellen en verbeteren van veerkracht. Peruviaanse kruidengeneeskunde gebruikt maca om energie en uithoudingsvermogen, commodities vaak schaars bij postmenopauzale vrouwen te verbeteren. Maca werkt, voor een deel, door het ondersteunen van de bijnierfunctie. Want het is een adaptogeen kruid, zowel vrouwen als mannen gebruiken maca om zijn hormoon-balancing voordelen, volgens Beth M. Key, Ph.D., auteur van het boek "Maca. Adaptogen en hormonale Regulator" Naast het verbeteren van de energie, bijnier voordelen maca te helpen ontsteking te verminderen door de productie van anti-inflammatoire hormoon cortisol, zegt Key.

Veiligheid

Maca is zeer veilig en niet-toxisch, met weinig negatieve bijwerkingen in de meeste volwassenen, volgens het rapport in "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde." Common dosering is 1 g tot 2 g van maca extract capsules. Echter, als u een lever- of nierziekte, raadpleeg dan uw arts voor begeleiding en toezicht op een veilige en juiste gebruik van dit kruid.