Maagpijn na het eten van amandelen

Maagpijn na het eten van amandelen

Amandelen zijn rijk aan eiwitten, vitamine E, vezels en vele andere voedingsstoffen. Veel mensen genieten van hen als een gezonde, schuldgevoel snack. Echter, sommige vinden zelf hun keuze spijt van een korte tijd later, toen een milde tot ernstige buikpijn sets in. Amandelen, in het bijzonder rauwe amandelen, maagpijn om verschillende redenen kan creëren. Hoewel de reactie, ligt gewoonlijk onschadelijk, kan het af en toe zijn symptomatisch voor een gevaarlijke voedselallergie.

Allergische reactie

MedlinePlus meldt dat noten zoals amandelen zijn de oorzaak van een van de meest voorkomende voedselallergieën. Een milde voedselallergie kunnen omvatten gastro-intestinale symptomen zoals buikpijn, diarree, braken, duizeligheid en een verstopte neus. Ernstigere symptomen zijn vernauwing van de luchtwegen, snelle pols of verlies van bewustzijn. Het Nationaal Instituut voor Allergie en Besmettelijke Ziekten meldt dat voedselallergieën slechter kan worden gemaakt door binnen twee uur te oefenen na het eten.

Raw Amandelen

De huid van ruwe amandelen bevat remmers die ze moeilijk te verteren, en dit kan een andere bron van maag pijn. Echter, rauwe amandelen hebben meer voedingswaarde dan geroosterde amandelen, zo veel mensen liever het eten van hen in hun natuurlijke staat. Het weken van de amandelen eerste verwijdert de enzymen. Leg 4 kopjes amandelen en 2 theelepels zout in genoeg water om te dekken, en laat ze weken voor enkele uren. Giet ze af en laat ze drogen voor een dag.

Voedselvergiftiging

In 2004, miljoenen verpakkingen van rauwe amandelen werden teruggeroepen in reactie op salmonella besmetting, wordt gevraagd de Food and Drug Administration om te eisen dat alle amandelen worden gepasteuriseerd vóór de verkoop. Deze amandelen zijn nog steeds bestempeld als grondstof. Het is echter nog steeds mogelijk om gepasteuriseerde amandelen te kopen van de markten en leveranciers boeren 'buiten de Verenigde Staten, en er is een kleine kans dat deze noten kunnen salmonella of andere bacteriën.

misvattingen

Noem maag pijn en amandelen, en je zou kunnen hebben iemand die behulpzaam u te informeren dat het cyanide vergiftiging. Het is waar dat de bittere amandelen worden verschillende cyanide, ook bekend als blauwzuur, wanneer verteerd. Maar dat is de reden dat ze niet als voedsel verkocht. De zoete amandelen je koopt in de winkel te produceren geen cyanide.

Waarschuwing

In de meeste gevallen, buikpijn van het eten van amandelen is een ongevaarlijke en tijdelijke toestand. Als je consequent pijn na het eten van amandelen, zelfs geroosterde amandelen, kan het een goed idee om uw arts te raadplegen om uit te sluiten de mogelijkheid van allergieën. zoals ademhalingsproblemen, shock of ernstige duizeligheid - - Als u andere symptomen contact op met een arts meteen, omdat deze zijn symptomen van een levensbedreigende allergische reactie genoemd anafylaxie.