Liver Cleanse Diet Supplementen

De lever is een complex en vitaal orgaan dat vele waardevolle functies dient. Gewicht van ongeveer drie of vier pond, de lever is het grootste orgaan van het menselijk lichaam gezond en als een donkerrode kleur door al het bloed constant doorheen stroomt. Omdat de lever filters en neutraliseert schadelijke stoffen, is altijd een risico op besmetting. Met behulp van een leverontgifting regime op een regelmatige basis kan helpen handhaven gezondheid van de lever.

Waarom Reinig de lever?

De lever voert meer dan 500 vitale functies. Enkele van de belangrijkste hiervan zijn het filteren van het bloed, waardoor toxines en afvalproducten, opslag vitale voedingsstoffen en produceren cholesterol en eiwitten voor vet transport. U kunt een leverzuivering nodig als u merkt symptomen zoals constipatie, allergieën, vermoeidheid, slapeloosheid, opvliegers, een opgeblazen gevoel, hoge bloeddruk of een lage stofwisseling. Als u uw lever te reinigen kunt u een betere vertering en opname van vitaminen en mineralen, vermindering van allergische symptomen, meer rustgevende slaap, lagere bloeddruk en betere bloedsuikerspiegels opmerken. Er zijn een aantal supplementen die u kunt gebruiken om de lever te reinigen.

Milk Thistle

Mariadistel (Silybum marianum) is geprobeerd en vertrouwd eeuwenlang als een geneeskrachtig kruid. Het bevat een flavonoïde genaamd silymarine die de lever beschermt tegen toxines en is ook een belangrijke antioxidant. Silymarin is aangetoond dat 10 maal krachtiger dan vitamine E en kan ook zelf antioxidant de lever te verhogen, glutathion. Het kan ook de lever stimuleren om zichzelf te herstellen door te groeien nieuwe cellen. Melkdistel extract gebleken bij de behandeling van verschillende soorten leverziekte waaronder hepatitis en cirrose zijn. Het kan ook helpen voorkomen galstenen. Mariadistel is verkrijgbaar in tabletten, gedroogde zaden en vloeibaar extract.

Paardenbloem wortel

Paardebloem (Taraxacum officinale), maar door velen beschouwd als een onkruid, is gebruikt door herbalists voor een lange tijd. Een van de meest uitgebreide toepassingen is als een lever te verhelpen. Meestal wordt de wortel gebruikt en het werkzame bestanddeel genoemd choline. Met betrekking tot de lever, is gebleken om de stroom van gal die opgeslagen vetoplosbare toxines uit de lever draagt ​​stimuleren. Paardebloem wortel is verkrijgbaar in tablet, poeder of vloeibaar extract vormen.

Spirulina

Spirulina bestaat uit eencellige blauwgroene algen die zijn verpakt met 10 vitaminen, acht mineralen, achttien essentiële en niet-essentiële aminozuren, een compleet eiwit en een groot aantal waardevolle mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en koper . Het bevordert het lichaam de natuurlijke ontgifting processen waardoor je het gevoel meer energieke, gelukkiger en fitter. Het herstelt ook de natuurlijke balans van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en versterkt je immuunsysteem. Spirulina kan ook helpen om de lever van zware metalen te reinigen.

Andere manieren om de leverzuivering

• Zorg voor een gezond dieet. Verminder verzadigde vetten en transvetten, en eet veel vers fruit en rauwe of gestoomde groenten. Sla geen maaltijden over. Niet over-eten.
• Drink veel vloeistoffen. Voor een optimale werking van de lever je moet drinken van acht tot 12 glazen gefilterd water per dag.
• Zorg voor een gezonde bloedsuikerspiegel. Vermijd het eten van grote hoeveelheden geraffineerde suiker, omdat de lever dit zal converteren naar cholesterol en vet.
• Vermijd voedselallergenen. Houd alles wat je maag verstoort weg van je bord.
• Zorg voor gezonde eiwitten niveaus. Verkrijgen eiwit vanuit verschillende bronnen zoals kip, peulvruchten, vis en eieren.
• Eet veel vezels. Dit zal je spijsvertering gezond te houden en het voorkomen van constipatie.