Liquid Nitrogen Wart Removal

Wratten zijn goedaardige gezwellen op het huidoppervlak veroorzaakt door humaan papillomavirus (HPV). Terwijl ze lelijk kunnen zijn en leiden af ​​en toe ongemak, gewone wratten --- zoals plantar en vlakke wratten --- zijn over het algemeen onschadelijk. Genitale wratten, ook wel bekend als venerische wratten of condylomata acuminata, zijn een seksueel overdraagbare aandoening die kan leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen. Gelukkig kan uw arts beide soorten wratten te behandelen met cryotherapie of cryochirurgie. Cryotherapie is een vloeibare stikstof wratten verwijderen proces waarin uw arts bevriest de wratten, waardoor ze afwerpen van uw huid.

Pre-overlegprocedure

Hoewel cryotherapie verleidelijke of wenselijk lijkt, moet u uw arts te raadplegen om te bepalen of het is de beste optie voor de behandeling van uw wratten verwijderen. Gemeenschappelijke wratten verdwijnen vaak vanzelf na verloop van tijd zonder behandeling. Er zijn ook behandelingen, zoals over-the-counter salicylzuur en duct tape. Deze zijn minder kostbaar en minder invasief. Genitale wratten kunnen het beste worden behandeld met arts voorgeschreven actuele crèmes en immuunrespons boosters. Uw arts zal u op de hoogte van alle beschikbare behandeling opties en helpen u de beste voor je wratten verwijderen selecteren.

Vloeibare stikstof Behandeling

Vloeibare stikstof wratten verwijderen wordt uitgevoerd in het kantoor van een arts en vereist geen speciale voorbereiding, zoals anesthesie. Tijdens cryotherapie zal uw arts vloeibare stikstof toe te passen op en rond elke wrat. Dit bevriest de wratten. De wratten worden vervolgens ontdooid en bevroren een tweede of derde keer, indien nodig. De hoeveelheid en intensiteit van vries- en dooicycli afhankelijk van de grootte en dichtheid van elke wrat. De behandeling is niet erg pijnlijk.

Terwijl vloeibare stikstof behandeling effectief is in het verwijderen van wratten, kan het niet genezen van de HPV virus dat de wratten veroorzaakt. Vloeibare stikstof wratten verwijderen kan ook littekens van het getroffen gebied veroorzaken.

Post-behandeling zorg en herstel

Genezing kan één tot drie weken in beslag nemen. Dit verschilt per wrat locatie en de hoeveelheid van de laesies verwijderd. Er kan worden zwelling, irritatie, pijn en lichte pijn na de ingreep. Vraag uw arts over geneesmiddelen ter bestrijding van deze bijwerkingen als ze al te hinderlijk. Wees niet ongerust als dood weefsel geleidelijk werpt off van de getroffen gebieden na de behandeling van vloeibare stikstof, want dit is gebruikelijk.

Bel uw arts onmiddellijk als u koorts, geurende of gelige afscheiding, bleef pijn of bloeden na genitale wratten verwijderen ervaren. Vermijd seksueel contact tot het getroffen gebied volledig genezen is.

Vrouwen die vloeibare stikstof wrattenverwijdering voor vaginale of cervicale wratten hebben gehad moeten zich bewust zijn van een waterige afscheiding. Gebruik maandverband in plaats van tampons voor twee tot drie weken na de operatie.