Lipton Tea en Antioxidanten

Lipton Tea en Antioxidanten

Antioxidanten bestrijden oxidatieve stress in het lichaam. Oxidatieve stress is gekoppeld aan kanker en andere ziekten. Consumeren antioxidant-rijke voedingsmiddelen kunnen helpen bij de preventie en behandeling van ziekten. Lipton merk thee, die wordt geproduceerd door wereldwijde conglomeraat Unilever, is een goede bron van voeding antioxidanten, zoals veel thee. Volgens het National Cancer Institute, zijn echter aanwijzingen over de effecten van het drinken van thee op de preventie van kanker is niet overtuigend.

types

Alle thee uit de Camellia sinensis plant - zoals wit, groen, zwart en oolong, maar niet kruiden - thee, bevat polyfenolen verbindingen genaamd flavonoïden. Thee is bijzonder rijk aan een klasse van flavonoïden genaamd catechines, die anti-oxidant effecten hebben. Zwarte thee biedt minder catechins dan groene thee, hoewel zwarte thee bevat meer anti-oxidant flavonoïden, waaronder theaflavines en thearubigins. De typen antioxidantia door thee producten, zoals die welke onder de merknaam Lipton verkocht, vormen een groot deel van flavonoïde inname Amerika; volgens Lipton website van Unilever, ongeveer 65,4 procent van de totale flavonoïden verbruikt door volwassenen in de Verenigde Staten zijn van thee.

bedragen

Het merk Lipton bestaat uit diverse warme, koude, instant en kant-en-klare thee die verschillende hoeveelheden anti-oxidanten bevatten. Op de website van Lipton, Unilever geeft de flavonoïde telt voor sommigen, maar niet alle, Lipton thee. In het algemeen, hete thee bieden meer antioxidanten dan bevroren en ready-to-drink teas.The Hetzelfde lijkt geldt voor Lipton thee. Thuis voorbereid met warm water, Lipton zwarte thee en Lipton Green Tea bieden respectievelijk 175 mg en 150 milligram flavonoïden per portie. Echter, Lipton ijsthee, ready-to-drink ongezoete PureLeaf Iced Tea bevat slechts 90 milligram flavonoïden per portie, en een andere van haar bevroren, kant-en-klare thee, groene thee dieet met Gemengde Berry Flavor, heeft 61 milligram flavonoïden per portie.

Overwegingen en Tips

Terwijl het verstrekken van minder antioxidanten dan thuis voorbereid, hot-gebrouwen rassen, pre-en-klare en koude-gebrouwen theeën verkocht door Lipton en andere leveranciers zijn nog steeds goede bronnen van antioxidanten. Volgens de "Reader's Digest, 'een consument onderzoek werd geconcludeerd dat commercieel gebottelde ijsthee en ijsthee van mixes bevatte nog steeds" een goede deal "van antioxidanten. Volgens de website van Lipton's, enkele porties van cranberry sap en sinaasappelsap bevatten respectievelijk 52 mg en 33 mg van dieet flavonoïden - kleinere hoeveelheden dan worden geleverd door enkele van gebotteld ijsthee Lipton's. Bij het brouwen van thee thuis, continu dunken het theezakje als het brouwt en het toevoegen van citroen voor het drinken kan het gehalte aan antioxidanten te verhogen, volgens de "Reader's Digest."

Veiligheid

Hoewel Lipton thee is een goede bron van antioxidanten, is het belangrijk dat je niet te veel consumeren, vooral als je het drinken van een met suiker gezoete thee of een gezondheidstoestand. Thee, met name commercieel verkocht ijsthee, kan een grote bron verborgen suiker en calorieën, wat leidt tot gewichtstoename en metabolische problemen. Thee bevat ook cafeïne, die hartkloppingen, slapeloosheid, maag verstoort en andere problemen veroorzaken wanneer het wordt gebruikt in hoeveelheden groter dan 300 tot 400 milligram per dag. Bovendien, het drinken van zwarte en groene thee kan de opname van ijzer, die gezondheidsrisico's voor mensen met bloedarmoede door ijzertekort kan opleveren, volgens de National Cancer Institute te remmen.