lintwormen Kenmerken

lintwormen Kenmerken

Lintwormen behoren tot een groep van wormen genaamd Cestoden gevonden in Azië en Afrika. Mensen besmet raken als ze eieren en larven van de lintworm verbruikt. Lintwormen infecteren van een verscheidenheid aan hosts die vissen omvatten - Diphyllobotrium Latum; de mens - Hymenolepis nana; vee - runderlintworm; en varkens - Varkenslintworm. Zij hechten aan de darmen van mensen en dieren met een scolex of kop met haken en zuignappen. Het lichaam is lintvormig en bestaat uit segmenten die proglottiden die eieren bevatten.

Fysieke eigenschappen

Volgens de Universiteit van South Carolina School of Medicine, de vis lintworm is de langste lintworm, het meten van tussen de 3 tot 10 m lengte. De scolex bestaat uit twee bothria of groeven die het mogelijk maken te hechten aan de darmwand. Het lichaam bevat ongeveer 3000 proglottiden. Vossenlintworm is de kleinste lintworm, meten 2,5-4 cm lang. Het is scolex knop-vormig en heeft haken en vier zuignappen. Het rundvlees lintworm gemeten tussen 4-6 m lang. De scolex is peervormig met vier zuigers en geen haken. Het lichaam bestaat uit enkele honderden proglottiden. Het varkensvlees lintworm is kleiner dan runderlintworm en een scolex met vier zuignappen en een cirkelvormige rij haken.

Levenscyclus

Volgens de US Air Force Public Health Department, de vis lintworm levenscyclus heeft twee tussenliggende gastheren. Een schaaldier genoemd Copepod verbruikt de geïnfecteerde uitwerpselen, en daarna wordt gegeten door de tweede host, een vis. Wanneer mensen eten niet gaar vis, de worm komt in de darm en gaat de cyclus. Hymenolepis nana heeft geen tussengastheer nodig heeft, en infecteert mensen en knaagdieren direct toen ze innemen van de eieren. Insecten eieren kan overdragen aan mensen door het eten van besmet uitwerpselen. Runderlintworm vereist een tussengastheer die kan zowel vee of rendieren. Varkenslintworm heeft een tussengastheer die ofwel wild zwijn of varken kan zijn. De eieren in het lichaam bij de mens eet onvoldoende verhit vlees; Vervolgens uitkomen en de wormen migreren en te groeien in de darmen waar ze hun levenscyclus voortzetten.

Distributie

Diphyllobotrium Latum wordt gevonden wereldwijd, waaronder Noord-Amerika, Rusland en de landen rond de Oostzee, zoals Zweden en Finland, waar het eten van rauwe vis is heel gebruikelijk. Hymenolepis nana wordt aangetroffen hele wereld en is bekend dat kinderen infecteren. Beide taenia soorten worden gevonden over de hele wereld, maar vooral in ontwikkelingslanden waar het voedsel is niet goed gaar. Slechte hygiëne is verantwoordelijk voor de verspreiding van de organismen, op basis van de US Air Force Public Health Department.