Lijst van Heart Gezonde Voeding

Hart-en vaatziekten is de nummer een doodsoorzaak in de Verenigde Staten vandaag. Dertig procent van de volwassen bevolking en bijna een derde van alle kinderen in de VS zijn zwaarlijvig. Terwijl een groot deel van dit probleem te wijten aan een gebrek aan regelmatige lichaamsbeweging, een even groot deel is de prevalentie van ongezonde voeding in de voeding van de meeste Amerikanen. Het is belangrijk om niet alleen weten welke voedingsmiddelen zijn slecht voor je hart, maar wat voedingsmiddelen zijn goed voor het.

slechte vetten

Als het gaat om het hart gezondheid, zijn allen over de vetten. Verzadigde vetten en transvetten zijn de grote NO hier. Verzadigde vetten zijn te vinden in dierlijke producten, en in sommige plantaardige producten zoals kokos. Transvetten worden meestal aangetroffen in "gedeeltelijk gehydrogeneerde" frituurvet in verband met gefrituurde voedsel. Verzadigde vetten en transvetten beide verhogen LDL-cholesterol (de slechte soort), en kan zelfs lager HDL-cholesterol (de goede soort).

Verzadigde vetten zijn te vinden in rood vlees, boter, melk, room en kaas (maar 1 procent en magere melk zijn laag in verzadigde vetten, net als de zuivel gemaakt van hen). Transvetten zijn te vinden in gefrituurd voedsel en gebak. Zelfs als een voedingsmiddel beweert te zijn "trans-vet vrij," het kan nog steeds hoog in verzadigde vetten.

goede vetten

Niet alle vetten zijn slecht. Enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten en bepaalde vetzuren zoals omega-3, zijn eigenlijk nodig door het lichaam, en men denkt dat HDL cholesterol (die op zijn beurt verlaagt LDL cholesterol) verhogen. Deze goede vetten zijn bij kamertemperatuur vloeibaar, terwijl de vetten die in het algemeen vast zijn bij kamertemperatuur bevatten verzadigde vetten en transvetten - een goede vuistregel om te gebruiken bij het winkelen en koken.

Omega-3 vetzuren zijn gekoppeld aan zowel verlaging van het LDL-cholesterol en HDL cholesterol, en arteriële gezondheid. Omega-3 is te vinden in vis en noten.

Heart-Gezonde Voeding

Omega-3 vetzuren zijn te vinden in vis zoals zalm, maar ook noten zoals walnoten en amandelen.

Enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten zijn over het algemeen bij elkaar gevonden, en is aanwezig in koolzaad, plantaardige en olijfolie (van deze, olijfolie is de gezondste), evenals noten, avocado's en zeevruchten zijn. Hoewel gezonder dan de alternatieven, deze goede vetten zijn nog vetten, en dus de sleutel is matiging. Als je meer calorieën eet dan je verbrandt, zal je gewicht en overgewicht is de nummer een indicator van de waarschijnlijke hartproblemen.

Hart-gezonde voedingsmiddelen die niet vetten zijn inlude havermout, appels, bosbessen en andere vruchten, rode wijn (met mate: studies tonen aan één of twee glazen per dag kan gunstig zijn voor uw hart), volle granen, groene groenten, tomaten en soja (gevonden in tofu, een uitstekende vervanger voor rood vlees).

Van alle keukens ter wereld, heeft een mediterraan dieet het meest nauw verbonden met hart-gezondheid. Gebruik dat als leidraad voor het maken van keuzes over wat je eet.