Lijst van gezonde soorten brood

Lijst van gezonde soorten brood


Als koolhydraten zijn je vijand kan brood een plaats hebben in de top 10 voedingsmiddelen die u vermijden. Toch zou het nog steeds een plek op de lijst van top 10 gezonde voeding. Je hoeft immers nodig koolhydraten als onderdeel van een evenwichtige voeding. Mits je niet vergeten dat "evenwichtig" is het sleutelwoord, zijn er vele soorten brood die niet alleen aanvaardbaar, maar zijn ronduit goed voor je.

Geheel of meergranen brood

Volle granen en granen in het algemeen bieden veel voordelen voor de gezondheid. Volle granen zijn een goede bron van vezels. Lijnzaad gebruikt in brood levert hart-gezonde omega-3 vetzuren, en brood gemaakt met volkoren haver of hele haver meel bevatten antioxidanten die nodig zijn om uw lichaam helpen vechten tegen stress en ziekte.

knapperig brood

Knapperig brood is vlak en erg droog en kan gebruikt worden in elk geval waarin je een cracker zou kunnen gebruiken, zoals overgoten met tonijnsalade of kaas voor snacken. Meest scherpe broden gemaakt van volkoren roggemeel welk eiwit, vitamine B-1 en mineralen zoals calcium, magnesium en kalium bevat.

Quick Brood

Snelle broden zijn meestal gemaakt met fruit of groenten zoals courgette, pompoen of bananen. Ze kunnen zorgen voor een gezond en snel ontbijt of later op de dag als een snack. De gezondheidsvoordelen van snelle broden zijn talrijk, afhankelijk van de ingrediënten die ze bevatten. Courgette is een rijke bron van vitamine C, terwijl pompoen draagt ​​carotenoïden die immuniteit. Veel snelle brood recepten beroep doen op de groente- en ingrediënten voor vocht, dus het is niet zo veel olie of boter nodig, die de calorieën in deze broden kan verminderen. Houd een oogje op de lijst van ingrediënten - enkele snelle broden misschien meer suiker dan anderen bevatten, maar degenen die met vrucht zal geen behoefte aan een veel suiker toegevoegd voor het verzoeten. Honing kan worden gebruikt als suikervervanger wanneer nodig.

Low Fat Bread

Een basis brood recept bestaat uit bloem, water, suiker, zout en een soort zuurdesem zoals gist of bakpoeder. Het is pas wanneer u begint met het toevoegen van olie, boter en eieren aan de mix die het vetgehalte stijgt. De meeste knapperig brood, zoals Frans of ambachtelijke broden, bevatten geen eieren en zeer weinig olie, indien van toepassing op alle. Een goede vuistregel bij het bepalen in een oogopslag of een brood vetarm zou kunnen zijn is hoe zacht de korst van het brood is. Krokant en knapperig een lager vetgehalte verstaan ​​terwijl de zachtere de korst, hoe waarschijnlijker het is hoger in vet. De uitzondering op deze regel zou zijn voor snelle broden of andere soorten brood dat fruit of groenten bevatten, omdat ze meer vocht te lenen aan het brood zonder verhoging van vet.