Lijst van degeneratieve ziekten

Lijst van degeneratieve ziekten

Degeneratieve ziekten hebben betrekking op medische problemen die verergeren na verloop van tijd. Deze degeneratieve ziekten kunnen het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg), bot, bloedvaten of het hart beïnvloeden. Soms, kunnen bepaalde medicijnen en therapieën te behandelen deze degeneratieve ziekten. Helaas zijn sommige degeneratieve ziekten hebben geen remedie.

Amyotrofische Lateraal Sclerose

Amyotrofe laterale sclerose, ook wel bekend als de ziekte van Lou Gehrig, is een aandoening die van invloed is 1 van elke 100.000 mensen, zegt MedlinePlus. In het bijzonder, amyotrofe laterale sclerose is een neurologische aandoening gekenmerkt door dergelijke symptomen zoals moeite met ademhalen, kokhalzen, problemen met slikken en spierzwakte die erger wordt na verloop van tijd. Deze tekortkoming begint schade aan een lichaamsdeel, zoals het been en zich tot de rest van het lichaam. Moeite met lopen of tillen kan leiden. Amyotrofische laterale sclerose kan ook leiden tot verlamming, heesheid en problemen met spraak. Kwijlen, onbedoeld gewichtsverlies en zwelling van de voeten, enkels of benen zijn andere symptomen die amyotrofe laterale sclerose patiënten.

MedlinePlus zegt dat 10 procent van de mensen die lijden aan de ziekte van een genetisch defect. Helaas, 90 procent van de mensen die lijden aan deze aandoening hebben deze aandoening om onbekende redenen.

Er is geen behandeling voor amyotrofische laterale sclerose. Echter, drugs zoals riluzole worden tot progressie van de ziekte vertragen. Spierverslappers zoals diazepam of baclofen kan worden gebruikt om de spierstijfheid. Amitriptyline kan helpen een persoon te slikken. Daarnaast kunnen fysiotherapie en revalidatie helpen het lichaam te versterken met stretching en low-impact oefeningen. Apparaten zoals een brace of rolstoel kan helpen bij amyotrofische laterale sclerose-patiënten bewegen.

Hartziekte

Hart-en vaatziekten is de belangrijkste doodsoorzaak van mannen en vrouwen in de Verenigde Staten, zegt de Mayo Clinic. Hart-en vaatziekten kan als gevolg van verstopte bloedvaten en diverse hartproblemen voordoen, zoals een onregelmatige hartslag. In het algemeen, de symptomen van hart-en vaatziekten onder meer pijn op de borst, moeite met ademhalen en pijn of gevoelloosheid van de benen. Het leidt ook tot duizeligheid, duizeligheid, flauwvallen, een snelle of trage hartslag en zwelling van de benen, enkels of handen.

Hart ziekte die onbehandeld kan ontwikkelen tot hartfalen, een hartaanval, een beroerte, aneurysma (verwijding van de bloedvaten), verstopping van de vaten in de benen (perifeer vaatlijden) en hartstilstand wordt gelaten (hart stopt met kloppen).

De behandeling van hart-en vaatziekten in eerste instantie begint met veranderingen in levensstijl. Gewoon het eten van voedingsmiddelen laag in cholesterol en het uitoefenen van ten minste 30 minuten per dag kan gunstig zijn. Ook het nemen van bepaalde medicijnen, zoals statines kan verlagen cholesterol. Andere behandelingen omvatten antibiotica medicijnen als het hart is geïnfecteerd. In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om een ​​klep te repareren, opent een bloedvat of plaats een pacemaker. Soms hartziekten zodanig zijn gevorderd dat een harttransplantatie is de enige optie voor succesvolle behandeling.

osteoporose

Osteoporose is een degeneratieve ziekte die de botten. Volgens MedlinePlus, 1 op de 5 vrouwen in de leeftijd van 50 jaar in de Verenigde Staten lijden aan osteoporose, een ziekte van verminderde botmassa.

Osteoporose symptomen zijn onder meer botpijn, een gebogen houding, botbreuken, een verlies van hoogte en lage rugpijn als gevolg van breuken.

Niet consumeren genoeg calcium en gebrek aan oestrogeen tijdens de menopauze kan leiden tot osteoporose.

Het uitoefenen kunnen de botten te versterken. Ook eet voedsel rijk aan calcium zoals zalm, tofu, yoghurt, kaas en ijs osteoporose beheren.

De behandeling van osteoporose omvat ook het nemen van drugs, zoals ibandronaat, calcitonine en hormonale substitutietherapie (oestrogeen). Bijschildklierhormoon en raloxifene zijn andere behandelingen voor osteoporose.