Lijst van Brand Names & amp; Generieke namen voor geneesmiddelen op recept

Lijst van Brand Names & amp; Generieke namen voor geneesmiddelen op recept

Receptplichtige geneesmiddelen worden gebruikt om symptomen van ziekte of ziekte te behandelen. Ze worden gedistribueerd met merknamen en generieke namen. Beide vormen van geneesmiddelen worden getest op werkzaamheid door de Federal Drug Administration. Het grote verschil is dat generieke geneesmiddelen zijn minder duur.

zwaarlijvigheid

Obesitas is een aandoening gekenmerkt door een overmatige hoeveelheid vet op het lichaam. De generieke geneesmiddel orlistat wordt gebruikt voor de behandeling van obesitas. Twee merknamen van deze drug zijn Xenical en Alli. Xenical is de laagste dosis van de twee. Dit medicijn voorkomt dat uw lichaam van het absorberen van vet.

cholesterol

Cholesterol is een wasachtige stof die van nature in de lever. Wanneer het wordt verhoogd, kan plaque vormen in uw bloedvaten en in gevaar brengen van uw bloedstroom. Dit kan het risico op een beroerte of een hartaanval te verhogen. Statines zijn medicijnen die vaak worden voorgeschreven om cholesterol te verlagen helpen. Voorbeelden van merknamen en hun generieke vormen zijn Lescol / fluvastatine natrium, Crestor / rosuvastatine calcium, Zocor / simvastatine en Lipitor / atorvastatine calcium.

Bloeddruk

Hoge bloeddruk is medisch bekend als hypertensie. Dit wordt aangegeven door een bloeddruk die 140/90 of hoger. Diuretica zijn vaak de eerste lijnen van de verdediging die artsen voorschrijven voor de behandeling van hypertensie. Voorbeelden van de merknamen en generieke namen zijn Lasix / furosemide, Hygroton / chlorthalidone, Mykrox / metolazone en Lozol / indapamide.

suikerziekte

Bij koolhydraten, worden ze omgezet in glucose dat direct wordt gebruikt voor energie of opgeslagen in de lever en spieren glycogeen. Insuline is een hormoon dat vrijkomt uit de alvleesklier om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Diabetes is een ziekte waarbij de alvleesklier onvoldoende insuline of het maakt het helemaal niet vrij te geven. De merknaam medicijn Glucophage wordt voorgeschreven voor diabetes. De generieke naam hiervan is metformine.

Zenuwstelsel

Attention deficit hyperactivity disorder is een aandoening waarbij je een harde tijd te concentreren en je kunt onrustig geworden. Narcolepsie is een aandoening waarbij je in slaap valt echt makkelijk op ongelegen momenten en locaties. De merknaam medicijn Adderall wordt gebruikt voor de behandeling van ADHD en narcolepsie. Zijn generieke equivalent is dextroamphetamine en amfetamine.

transplantaties

Het immuunsysteem van mensen die orgaantransplantaties ontvangen hebben de neiging om het orgaan af te stoten. Immunosuppressieve middelen worden vaak voorgeschreven om te voorkomen dat dit gebeurt. De generieke naam van het geneesmiddel cyclosporine is een van deze. Twee merknaam equivalenten zijn Sandimmune en Neoral.

Depressie

Iedereen lijdt aan een milde depressie enig moment in hun leven. Maar wanneer deze ernstig wordt en dagelijks functioneren moeilijk moeten antidepressiva kan worden genomen. De merknaam drug Wellbutrin is een van deze. De generieke naam is bupropion.