Lijnzaadolie Capsules & amp; borsten

Lijnzaadolie Capsules & amp; borsten

Borsten of pijn is meestal een oncomfortabel, maar onschadelijke teken van hormonale veranderingen als gevolg van uw menstruatiecyclus, menopauze of zwangerschap. De consumptie van lijnzaadolie capsules of geplet lijnzaad kunnen helpen verlichten deze voorkomende symptoom. Vraag uw arts of gynaecoloog of een lijnzaadolie supplement een goede keuze voor u zou kunnen zijn.

borsten

Pijn in de borst en zwelling normaal is voor veel vrouwen rond de ovulatie, menstruatie, de menopauze of zwangerschap. Het kan ook worden veroorzaakt door medicatie zoals digitalis, diuretica en chloorpromazine. Het is meestal mild en gaat weg op zijn eigen, maar anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen of paracetamol en ijs packs kunnen helpen verlichten van de pijn. Pijn in de borst is niet een veel voorkomend symptoom van borstkanker. In zeldzame gevallen kan een ernstiger probleem wijzen. Als u ongewone tepel, een brok, roodheid, koorts of een zinderende uitslag ziet, neem dan contact op met uw arts.

lijnzaadolie

Verkrijgbaar in vloeibare of capsule vorm, lijnzaadolie is afkomstig van de geperste zaden van de vlasplant. Het is rijk aan alfa-linoleenzuur of ALA, een omega-3 vetzuur Soortgelijke docosahexaeenzuur of DHA en eicosapentaeenzuur of EPA. Lijnzaad bevat lignanen, plantaardige verbindingen die de effecten van oestrogeen in het lichaam na te bootsen, maar de lignanen in de romp van het zaad niet de olie. De olie is onderzocht voor de behandeling van ADHD, artritis, hartziekten, hoge cholesterol, borstkanker, prostaatkanker en andere aandoeningen, maar wetenschappelijk bewijs is nog onduidelijk op dergelijk gebruik. Lijnzaadolie wordt ook gebruikt als een laxeermiddel en droge en geïrriteerde huid te kalmeren.

bewijsmateriaal

De Mayo Clinic meldt dat vroeg bewijs van een lopend onderzoek toont aan dat de consumptie van lijnzaad kan helpen verminderen menstruele pijn in de borst. Echter, deze studie worden geheel of fijngemaakt lijnzaad, niet alleen de olie en de lignanen in de romp wordt gedacht dat de hormonen die borsten veroorzaken beïnvloeden. De Vereniging van Verloskundigen en Gynaecologen van Canada beveelt ook het gebruik van gemalen lijnzaad voor de behandeling van cyclische pijn in de borst. Holistische arts Christiane Northrop is van mening dat het verhogen van uw totale omega-3 essentiële vetzuren inname helpt voorkomen dat gevoelige borsten, en omvat lijnzaadolie als een goede bron van deze belangrijke voedingsstof als u liever een supplement in capsule of vloeibare vorm om de zaden.

Dosering

De Universiteit van Maryland Medical Center adviseert een volwassen dosis van 1 tot 2 el. of capsules van lijnzaadolie per dag. U kunt ook lijnzaadolie te krijgen, samen met de vezels en lignanen van lijnzaad romp door slijpen en het eten van hele lijnzaad, of het drinken van hen in het water, maar je moet ze binnen 24 uur na het malen te gebruiken om hun potentie te garanderen. Neem 1 tot 2 el. gemalen lijnzaad 2 tot 3 keer per dag. Als algemeen omega-3 supplement, Christiane Northrup raadt 2-3 el. lijnzaadolie of 2-3 capsules, 3-4 keer per week, samen met andere voedingsbronnen van omega-3 vetzuren zoals zalm of visolie.