Lexapro Vs. Zoloft

Lexapro Vs. Zoloft


Lexapro en Zoloft worden gebruikt voor de behandeling van depressie en angst. Aangezien beide behoren tot de klasse van geneesmiddelen bekend als selectieve serotonineheropnameremmers, hun algemene effecten, bijwerkingen en stopzetting effecten zijn vergelijkbaar. Terwijl de meeste individuen eveneens op elkaar reageren, kunnen sommige beter om één of andere als gevolg van verschillen in persoonlijke chemische samenstelling en de onderliggende oorzaak van de depressie reageren.

Geschiedenis

Lexapro, ontwikkeld door Forest Laboratories Inc., en goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling van depressie door de FDA in 2002, bevat de chemische escitalopram. Deze chemische stof was al op de markt als een bestanddeel van de oudere drug Celexa. Het is aangetoond effectiever in zijn huidige vorm is. Daarnaast depressie, wordt Lexapro ook gebruikt om OCD en algemene angst.

Zoloft werd ontwikkeld door Pfizer, en is goedgekeurd voor de behandeling van depressie, OCD en algemene angst in 1991. Het bevat de chemische sertraline.

Werkzaamheid

Zoloft en Lexapro hebben soortgelijke, significante werkzaamheid aangetoond in onderzoeken. Terwijl de reacties op geneesmiddelen vergelijkbaar gemiddeld, is het niet ongewoon voor hen om individuen verschillende uitwerking. Sommige patiënten kunnen reageren, maar niet de andere, of meer ervaren bijwerkingen dan de andere. Dit komt door kleine verschillen in hun effect serotonine. De enige manier om die effectiever voor een individu om daadwerkelijk alle proberen.

Bijwerkingen

Lexapro en Zoloft zijn bekend voor het induceren van een lichte slaperigheid (slaperigheid), slapeloosheid, misselijkheid en seksuele disfunctie, onder andere symptomen. In case studies, een belangrijke bijwerking gemeld was acathisie, een vaag gevoel van innerlijke spierspanning, vergelijkbaar met rusteloze benen syndroom. De meeste bijwerkingen zijn alleen aanwezig bij het starten van het geneesmiddel, of het wijzigen van de dosis. of erger - - bijwerkingen dan de andere net als bij de effectiviteit, kunnen individuen meer ervaring.

staking

Er zijn soortgelijke ontwenningsverschijnselen geassocieerd met SSRI's in het algemeen en Lexapro en Zoloft zijn geen uitzondering. Onder voorkomende symptomen zijn plotselinge emotionele veranderingen, en een symptoom bekend staat als "brain zaps." Aanbevolen wordt SSRI dosering geleidelijk taps naar beneden, onder toezicht van een arts, bij het beëindigen van een geneesmiddel, om deze effecten te minimaliseren.

Statistieken

Vanaf 2007 waren er naar schatting 28 miljoen recepten geschreven voor Zoloft. Er waren 18 miljoen geschreven voor Lexapro. Dit moet niet noodzakelijk worden beschouwd in de beslissing van welke te gebruiken, want er zijn variabelen zoals geschiedenis (Zoloft kan meer worden bekende simpelweg omdat het is al langer op de markt), marketing verschillen en goedgekeurde indicatie verschillen.