Levertraan & amp; Visolie Heath Benefits for Women

Levertraan & amp; Visolie Heath Benefits for Women

Levertraan en visolie bieden beide omega-3 vetzuren. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat levertraan bevat meer vitaminen A en D. omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen in het lichaam en kan helpen voorkomen of te samen met ongewenste aandoeningen. Het lichaam kan geen eigen omega-3 vetzuren te maken, zodat vrouwen deze via supplementen of voedsel moet consumeren, adviseert de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC). De omega-3 vetzuren in levertraan en visolie hebben veel potentiële voordelen voor de gezondheid voor vrouwen.

Hart gezondheid

Coronaire hartziekten is de belangrijkste doodsoorzaak onder Amerikaanse vrouwen, volgens de American Heart Association. Wetenschappelijk bewijs is sterk dat de consumptie van omega-3 supplementen zoals visolie en levertraan vermindert het risico op hartdood, adviseert de Mayo Clinic. Dit geldt zelfs bij vrouwen die een voorgeschiedenis van hartaanvallen hebben.

Reumatoïde artritis

De omega-3 gehalte van visolie en levertraan kunnen helpen bij het verbeteren van de gezamenlijke tederheid en ochtendstijfheid ervaren door vrouwen die lijden aan reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis treft vrouwen driemaal zo vaak als het valt mannen, meestal tussen de leeftijden van 40 en 60. chronische ontstekingsaandoening beïnvloedt de kleine gewrichten van de handen en voeten van een vrouw volgens de Mayo Clinic.

botsterkte

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor de botsterkte en voor de preventie van osteoporose. Vrouwen zijn vier keer meer kans dan mannen om deze aandoening waarbij de botten worden broos en breken gemakkelijk te ontwikkelen, volgens de National Osteoporosis Foundation. Omega-3 vetzuren kan helpen verhogen calciumgehalte in het lichaam van een vrouw en daarmee verbetering van de botsterkte, volgens UMMC.

Menstruatiepijn Reduction

Levertraan en visolie kunnen helpen bij menstruatiepijn, hoewel niet genoeg gedegen onderzoek bestaat om omega-3 vetzuren pleiten voor dit gebruik, adviseert UMMC. Een paar kleinere studies doen besluiten er een verband bestaat, zoals een Deense studie gepubliceerd in het juli 1995 "European Journal of Clinical Nutrition." De resultaten van dit onderzoek ondersteunen de hypothese dat een hogere inname van omega-3 vetzuren uit mariene bronnen leidt tot mildere symptomen tijdens de menstruatie, merkt hoofdauteur B. Deutch van Aarhus University in Denemarken.