Levensverwachting voor alcoholcirrose

Alcoholcirrose is een type leverziekte veroorzaakt door chronische overmatig drankgebruik. Ontwikkelt over een lange tijdsperiode en beschadigt de lever, wat leidt tot littekenvorming van het leverweefsel medisch probleem. De schade veroorzaakt door deze aandoening is onomkeerbaar; alcoholcirrose kan fataal zijn.

Definitie

Er zijn verschillende soorten van alcohol veroorzaakte leverziekte, maar alcoholcirrose wordt beschouwd als de meest ernstige. Veroorzaakt door zwaar drinken gedurende een lange tijdsperiode, wordt alcoholcirrose gekenmerkt door de ontwikkeling van littekenweefsel dat de normale lever tissue.The littekenweefsel vervangt bemoeilijkt de lever als zou moeten uitvoeren, dragen zaken als verminderde stolling, toxine opbouw in het bloed, hoge bloeddruk in de lever en spijsverteringskanaal bloeden.

Levensverwachting

Volgens Merck.com, cirrose is een van de meest voorkomende doodsoorzaken van personen tussen de leeftijden van 45 tot 65. The New York Times meldt dat 85% van de mensen met de ziekte hebben een levensduur van ongeveer 5 jaar. Zodra de ziekte later stadium heeft bereikt, is de prognose meer dire. Volgens PubMed, het middelpunt overlevingstijd voor patiënten met gevorderde alcoholcirrose 1 tot 2 jaar. De levensverwachting aanzienlijk lager kunnen zijn voor degenen die nog steeds alcohol drinken na diagnose.

Ontwikkeling van de ziekte

Alcoholcirrose duurt een lange tijd om te ontwikkelen. Volgens de American Liver Foundation, ontwikkelt meestal na een decennium of meer van zwaar drinken, en tot 20% van de zware drinkers worden uiteindelijk gediagnosticeerd met het. Bovendien kan iemand cirrose ontwikkelen na de diagnose andere alcohol-gerelateerde leverziekten, zoals vette leverziekte (gekenmerkt door een opbouw van vetcellen in de lever) en alcoholische hepatitis (gekenmerkt door leverontsteking).

symptomen

Symptomen van levercirrose kunnen omvatten zwakte, vermoeidheid en verlies van eetlust. Patiënten kunnen ook misselijkheid, braken, opgeblazen gevoel en pijn of in de buikstreek. Sommige patiënten mee gewichtsverlies, frequente infecties, jeuk, huid vergeling en spinachtige aders op de huid.

Behandeling

Als u alcoholcirrose de eerste stap in behandeling te stoppen met drinken. Hoewel dit de aandoening niet genezen, kan het helpen om uw levensverwachting verlengen. Artsen kunnen met cirrose met medicijnen, maar als het eenmaal een levensbedreigende stadium bereikt, kan een levertransplantatie de enige hoop zijn. Wanneer medicatie of transplantatie chirurgie is geen optie is, kan de behandeling gericht op het houden van u zo comfortabel mogelijk en helpt u om beslissingen met betrekking tot het einde van je leven te maken.