Levensduur van een fietshelm

Een fietshelm die veilig lijkt misschien verbergen gevaarlijke zwakke punten. Een goede helm kan betekenen weg te lopen van een potentieel dodelijke crash. Wanneer een helm zijn werk doet, kan de ruiter niet weet dat ze haar hoofd geraakt.

structurele Overwegingen

Controleer uw helm op scheuren. De kunststof buitenlaag zou verbergen zwakke punten, dus onmiddellijk vervangen als je een klap hebben gekregen, zelfs als je geen schade.

materialen

Vervang leer, zacht schuim of schuimloze helmen. Vervang helm die niet beschikt over een harde plastic coating. Bare Styrofoam kan kraken bij de eerste botsing, waardoor het hoofd van de rijder onbeschermde voor verdere slagen. Lab tests uitgevoerd door Voigt R. Hodgson liet onbedekte Styrofoam niet goed schuiven, wat leidt tot nekletsel.

Veroudering

De Snell Institute adviseert het vervangen van uw helm om de vijf jaar. "Er zal een merkbare verbetering in de beschermende eigenschap van helmen over een periode van vijf jaar als gevolg van de vooruitgang in materialen, ontwerpen, productiemethoden en de normen," SI legt. Fabrikanten zetten UV-remmers in helmen structurele degradatie te voorkomen. Als de kleuren vervagen, worden de UV-remmers falende en de structurele integriteit zou kunnen worden aangetast. Vervang vervaagde helmen zo spoedig mogelijk.

normen

Controleer de binnenkant van de helm voor een certificatie-sticker van de Consumer Product Safety Commission (CPSC), de Snell Institute of de American Society for Testing and Materials (ASTM International). Als uw helm een ​​sticker heeft, koopt men dat doet.

kinband

Indien de sluiting of kinband zijn gebroken, onmiddellijk vervangen de helm.