Left & amp; Right Brain Oefeningen

Left & amp; Right Brain Oefeningen

De rechter- en linkerzijde van de hersenen nadruk op verschillende vaardigheden die, in combinatie, de particulier rationele en spontaan, analytisch en creatief. Zoals met lichaamsbeweging, aan beide zijden van de hersenen kunnen zij slijpen en te coördineren. Bovendien moeten individuen niet afwijzen hersenen te oefenen als gevolg van bezorgdheid over de leeftijd of achtergrond, volgens neuroanatoom Dr. Marian C. Diamond, professor in de biologie aan de Universiteit van California-Berkeley. Diamond stelt dat het proces van leren, in elke fase van het leven, stimuleert de zenuwcellen dendrieten vormen, het koppelen van kennis en ervaring en het vormen van wat zij noemt de 'hardware' van intelligentie.

visualisatie

Waan je op school of op de werkplek, een culturele of gemeenschap evenement of een recreatieve activiteit. Om te benadrukken de rechter hersenhelft, probeer je perspectief breed te houden, mikt op jezelf tevreden of goed presteren. Om de linker hersenhelft te benadrukken, visualiseren specifieke stappen die u zou kunnen nemen om uw prestaties te verbeteren, en zich richten op de details. Dit kan in een hands-on activiteiten worden vertaald door het visualiseren van een voltooid creatief project zoals houtbewerking, tuinieren of beeldende kunst, dan is het uitvoeren van de opeenvolging van stappen die nodig zijn om het echt te maken.

Spellen

Neem schaken en dammen, die bordspellen met zowel visuele en analytische componenten zijn. Om te kunnen spelen, moet u spaties beoordelen op het bord, het aangaan van de rechterkant van de hersenen, en analyseren van uw bewegingen en die van je tegenstander, het aangaan van de linkerkant. Puzzels bieden ook zowel ruimtelijk als logische uitdagingen en kan solo worden afgerond. Sudoku puzzels te benadrukken deductieve logica, terwijl kruiswoordraadsels richten op het taalgebruik; zowel het stimuleren van de linkerkant van de hersenen.

Everyday Strategies

Verander je neiging tot dagelijkse problemen op te lossen om beide kanten van je hersenen actief te houden. In plaats van het definiëren van problemen of het creëren van strategieën, een recht hersenfunctie, probeer het naderen van problemen spontaan en instinctief, een linker hersenfunctie. Als alternatief, te beteugelen uw impulsiviteit en de focus op praktische, de werkelijkheid gebaseerde oplossingen die een concrete reeks stappen te hebben. Houd in gedachten dat mensen die meer linkerhersenhelft dominant kan aanpassen aan een nieuwe omgeving voor het leren zijn specifieke wensen of eisen. Ter vergelijking, de mensen die zijn rechter hersenhelft dominant kan zo gefocust worden op deadlines, regels of voorschriften die zij niet in staat om de grote betekenis van een gebeurtenis te waarderen kan zijn.

De test Stroop

Test het vermogen van je hersenen twee kanten om samen te werken met het schrijven van een reeks van kleur namen het gebruik van alternatieve-gekleurde inkt, probeer dan alleen de kleur te lezen. Bijvoorbeeld, schrijven "groene" met behulp van rode inkt, probeer dan om het woord als gelezen "rood." De test Stroop zekeringen kleur en taalbewustzijn en activeert de anterior cingulate, een deel van de hersenen die ligt tussen de linker- en rechterhersenhelft en helpt bij het oplossen van conflicten tussen hen. Het wordt toegeschreven aan psycholoog John Stroop, die het protocol als onderdeel van zijn Ph.D. gepubliceerd proefschrift in 1935.

Voorzorgsmaatregelen

Brain oefening moet niet worden beschouwd als een vervanging voor een gezonde levensstijl, die het maken van verstandige keuzes voor het eten en regelmatig te oefenen omvat. Bovendien kunnen plotselinge veranderingen in de spraak, het geheugen of de motorische coördinatie het teken van een ernstige gezondheidstoestand zijn en vereisen directe medische aandacht. bezorgd over hun hersenfunctie ondersteunen moeten begeleiding krijgen van een gekwalificeerde zorgverlener individuen.