Lecithine Korrels als een supplement

Lecithine Korrels als een supplement

Lecithine is een fosfolipide stof die is gevonden in de celmembranen van veel planten en dieren. Bij mensen speelt een essentiële rol in het spijsverteringskanaal, neurologische en reproductieve systemen en is vereist voor een goede celstofwisseling. Sommige wetenschappelijke studies suggereren dat lécithine dat is gewonnen uit sojabonen - ook wel sojalecithine en verkrijgbaar in vele vormen, zoals lécithine granules - kan een effectieve behandeling van aandoeningen variërend van hoog cholesterol dementie, hoewel meer onderzoek nodig. Praat met uw arts over de veiligheid van het gebruik van lecithine korrels als een aanvulling.

Lecithine

Lecithine, ook bekend als granulestin, lecitol en vitellin, is een combinatie van verschillende hoofdtypen van fosfatiden zoals fosfatidylcholine, fosfatidylserine en phophatidylinositol. De fosfatiden worden samengebonden met vetzuren, fosfor en choline verbindingen. Voedingsmiddelen zoals eieren, vlees, pinda's en sinaasappels bevatten hoge concentraties van lecithine, maar moderne commerciële lecithine voorbereidingen zijn voornamelijk gemaakt van sojabonen. Soja lecithine in granules, poeders, tabletten en vloeibare oplossingen en is een rijke bron van choline. Choline helpt cellen voedingsstoffen transporteren over de celmembraan en de precursor molecule voor de neurotransmitter acetylcholine. Drugs.com meldt dat lecithine suppletie acetylcholine in de hersenen kan vergroten, die tot meer geheugen en een kleiner risico van neurologische stoornis. Bovendien kan lecithine cholesterol metabolisme stimuleren verlagen van de totale cholesterolgehalte.

Aanbevolen dosering

Onderzoeken naar het effect van lecithine suppletie op hersenfunctie ergens gebruikt tussen 1 tot 35 gram per dag lecithine. Echter, exacte dosering ranges zijn nog niet vastgesteld en er is weinig bewijs waaruit de effecten van langdurige of regelmatig gebruik van hoge doses. Vital Health Zone adviseert dat gezonde volwassen mannen en vrouwen boven de leeftijd van 19 jaar veilig kunnen nemen 1 el. lecithine granulaat, maar je moet niet beginnen met het gebruik lecithine korrels als een gewone voedingssupplement zonder eerst te spreken met uw arts.

Mogelijke bijwerkingen

Lécithine granules, met name bij gebruik in grote hoeveelheden, kan een aantal bijwerkingen. De korrels bevatten een hoge concentratie aan fosfatidylcholine - meer dan enige andere vorm van lecithine supplement - en hoge choline in het lichaam kan leiden tot diarree, braken, een scherpe daling van de eetlust, misselijkheid, buikpijn, zweten en mogelijke leverschade . Je moet voorkomen dat aan te vullen met lecithine granulaat als u lijdt aan een neurologische problemen zoals depressie of bipolaire stoornis of een vrouw bent die zwanger zijn of borstvoeding geven is. Do lecithine korrels niet aan kinderen onder de leeftijd van 18 jaar.

overwegingen

Lecithine korrels worden niet door de Food and Drug Administration goedgekeurd voor de behandeling van een medische aandoening. Daarom heeft geen over-the-counter lecithine product dat u koopt niet gecontroleerd om de zuiverheid of de veiligheid van de inhoud ervan te bevestigen. Probeer niet om zelf de behandeling van een gezondheidstoestand met lecithine korrels in plaats van de voorgeschreven medicatie. Als u ervoor kiest om lecithine granulaat te gebruiken, niet meer dan de aanbevolen dagelijkse dosering. Praat met uw arts over de mogelijkheid van interacties tussen lecithine en andere geneesmiddelen, kruiden of supplementen die u kan nemen.