Laterale miniscus Injury Advice

Laterale miniscus Injury Advice


Een van de meest voorkomende verwondingen aan de knie toevallig de mediale en laterale meniscus. Ze zijn ook bekend als gescheurd kraakbeen. Laterale meniscus letsel veroorzaken pijn in de knie, en er wordt vaak zwelling. Het kan ook leiden tot de knie te vergrendelen of wijken. Er zijn een aantal dingen die kunnen worden gedaan om het genezingsproces te helpen een keer een blessure heeft plaatsgevonden.

laterale Meniscus

De meniscus heeft een cirkelvorm en werkt als een schokdemper. De laterale meniscus is gelegen aan de buitenzijde van de knie. Het is verbonden aan het bot door ligamenten. Volgens Dr. Bradley S. Baker van het ministerie van Orthopedische Chirurgie van de Universiteit van South Dakota, meniscusletsels dat acute zijn optreden in 61 gevallen uit elke 100.000. Over het algemeen hebben de meniscus tranen niet genezen op hun eigen. Als de behandeling niet leidt tot opluchting en een terugkeer naar een normaal leven, wordt een operatie overwogen.

Laterale Meniscus Injury

Een laterale meniscus schade wordt gewoonlijk veroorzaakt door een combinatie van kronkelende knie terwijl zetten gewicht op de knie. Er kan een gevoel van de knie te vangen zijn. Dit gebeurt wanneer een gescheurde fragment tussen de botten wordt ingediend en vervolgens werken uit tussen hen. De knie vergrendeld wanneer het fragment niet zelf uit te werken van in tussen de botten. De knie kan niet volledig buigen of recht wanneer dit gebeurt. Dit kan overal duren van een paar seconden tot weken. Wanneer de gescheurde weefsels van de meniscus glippen hun plaats, de dij spieren te ontspannen, waardoor de knie om weg te geven.

Wat moeten we doen

Baker beveelt aan dat een individu een pak ijs of een koud wrap van toepassing op de geblesseerde knie. Dit helpt om de zwelling en kneuzingen verminderen. Vermijd activiteiten die gepaard gaan draaien, terwijl dragende ladingen, die meer letsel kunnen veroorzaken. Zich onthouden van elke zwaar tillen. Verhoog het been en de rest het vaak. Vraag advies van een medische professional voor oefeningen die helpen bevorderen van de genezing van de laterale meniscus blessure. Medicatie is vaak een onderdeel van de initiële therapie voor gescheurde kraakbeen. Niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen verminderen pijn en ontsteking in de vroege stadia van het proberen om een ​​meniscusscheur beheren.

Preventie van Herhaling

Zodra de laterale meniscus verwonding is genezen, werken om sterkte en flexibiliteit van de knie te handhaven. rekken altijd voor en na lichamelijke activiteit en sport. Werken om langdurig knielen voorkomen, aangezien dit een aanzienlijke hoeveelheid druk legt op de knie. Zorg voor een gezond lichaamsgewicht, zoals extra gewicht draagt ​​bij aan de belasting van de knieën dragen.