Langdurige fysieke en effecten op de gezondheid van alcoholmisbruik

Langdurige fysieke en effecten op de gezondheid van alcoholmisbruik


Het drinken van alcohol is een persoonlijke keuze, en veel mensen consumeren alcohol incidenteel of met mate zonder schadelijke effecten. Maar wanneer alcohol wordt misbruikt, kan dit leiden tot een aantal ernstige lichamelijke en psychische problemen. Het is belangrijk dat alle mensen begrijpen de korte en lange termijn effecten van het drinken van alcohol, om opgeleide keuzes te maken over de kwestie.

Leverziekte

Volgens de American Liver Foundation, alcohol heeft een negatief effect op de levercellen en kan ernstig beschadigd of ziek wanneer iemand misbruik stof geworden. Chronisch alcoholmisbruik kan leiden tot cirrose en vettige leverziekte. Leverkanker is ook voornamelijk veroorzaakt door alcoholmisbruik. Om de behandeling leverziekte, moeten individuen onthouden van alcohol en bij ernstige leverbeschadiging, kan een levertransplantatie noodzakelijk.

Hartziekte

Terwijl de Johns Hopkins Medicine meldt dat matige alcoholconsumptie het risico op hart-en vaatziekten kunnen verlagen, kan alcoholmisbruik leiden tot hoge bloeddruk en hartfalen. Matig alcoholgebruik wordt beschouwd als een drankje per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen. De lange-termijn effecten van alcoholmisbruik op het hart omvatten het verhogen van het niveau van de vetten in het bloed, verhoogd calorieverbruik, hartritmestoornissen en hoge bloeddruk. Deze voorwaarden kunnen beroertes of plotselinge hartdood veroorzaakt.

Nervous System Problemen

Het centrale zenuwstelsel omvat de hersenen, zenuwen en het ruggenmerg. Alcoholmisbruik heeft een direct effect op het centrale zenuwstelsel en kan alcoholische neuropathie veroorzaken. Deze voorwaarde vermindert zenuw functionaliteit, en individuen die alcohol loop van de tijd hebben misbruikt kunnen gevoel of gevoel te verliezen in bepaalde delen van het lichaam. West Virginia University meldt ook dat alcoholmisbruik kan leiden tot depressie, angst, paniekaanvallen en mogelijk zelfmoord.

Digestive System Problemen

Alcoholmisbruik gedurende een lange periode kan schadelijk zijn voor de maag, dikke darm, dunne darm en pancreas. Darm- en maagzweren kunnen ontwikkelen als gevolg van alcohol, terwijl de alvleesklier kan beginnen met het produceren te veel insuline, wat een lage bloedsuikerspiegel veroorzaakt en kan leiden tot diabetes. De University of North Carolina meldt dat 2 tot 4 procent van de kankers zijn gerelateerd aan alcohol. Deze kankers meestal om de maag, alvleesklier, slokdarm en colon.