Lage vitamine D & amp; Reumatoïde artritis

Lage vitamine D & amp; Reumatoïde artritis

Lage vitamine D niveaus komen vaak voor bij reumatoïde artritis en kan de progressie van de ziekte versnellen. En langdurige aanhoudende ontsteking, die kunnen optreden bij reumatoïde artritis, geassocieerd met vroege sterfte. Vitamine D supplementen is geassocieerd met een verminderde ontsteking in sommige studies. Als u lijdt aan reumatoïde artritis, kan een lage vitamine D worden waardoor je meer pijn ervaren.

Prevalentie en Pathofysiologie

De Centers for Disease Control schat dat 1,3 miljoen Amerikanen zijn getroffen door reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis veroorzaakt pijnlijke ontsteking van de gewrichten door het immuunsysteem van het lichaam aanvalt en zich richten op de gewrichten. Ernstige gevallen worden gekenmerkt door permanente misvorming van de gewrichten en ontsteking van de longen, ogen en hartzakje.

Deficiëntie geassocieerd met een verhoogde Pain

Mensen die vitamine D-deficiëntie ervaren meer pijn en hebben meer kans om te worden uitgeschakeld aan reumatoïde artritis. In een studie gepubliceerd in het "Journal of Rheumatology," mensen met reumatoïde artritis en ernstige vitamine D tekort had een groter aantal pijnlijke gewrichten vergelijking met hun niet-deficiënte tegenhangers. Een vitamine D supplement van 1000 IU per dag samen met 800 mg calcium verminderde ontstekingscellen, zogenaamde cytokinen, die geassocieerd met inflammatoire auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis.

Vitamine D in verband gebracht met Langzamer Progression

De ernst en progressie van reumatoïde artritis kan worden verminderd met vitamine D supplementen. Cantoma en onderzoekers waren in staat om de progressie van artritis in dierlijke modellen te vertragen door aanvulling van hun dieet met vitamine D.

Suppletie kan helpen

De meeste anderszins gezonde mensen niet genoeg vitamine D in hun dieet en suppletie opschieten met een matige blootstelling aan de zon kunnen de gezondheid van voorwaarden in verband met een lage vitamine D-inname te verlagen. Bij patiënten met reumatoïde artritis, het verkrijgen van voldoende vitamine D kan leven verandert drastisch door het vertragen van de progressie en de ernst van de ziekte. Als u lijdt aan reumatoïde artritis, kan de monitoring van vitamine D-niveaus en vervangende therapie te helpen. Praat met uw arts over uw vitamine D-status te zien of u kunt profiteren van extra vitamine D.