Lage Kalium & amp; Duizeligheid

Lage Kalium & amp; Duizeligheid

Kalium is een belangrijk mineraal nodig voor een aantal lichaamsfuncties. Het helpt de juiste zuur-base evenwicht in het lichaam te houden, speelt een rol bij de vertering van eiwitten en koolhydraten, helpt het hart voeren regelmatig ritme en ondersteunt spiergroei. Lage kaliumspiegels kan leiden tot verschillende symptomen en in ernstige gevallen levensbedreigend kan zijn. Als u last duizeligheid of andere symptomen en denken dat uw kalium te laag is, kunt u uw arts die een diagnose kan bevestigen en maak behandeling aanbevelingen.

hypokaliëmie

Een eenvoudige bloedtest kan helpen om te bepalen of u hypokalemia, een laag kaliumgehalte in het bloed. Een normale bereik tussen 3,7-5,2 mEq / L of milli-equivalent per liter. Een van minder dan 2,5 mEq / L wordt beschouwd levensbedreigend. Laag kaliumgehalte niveau kunnen symptomen zoals constipatie, vermoeidheid, spierzwakte, krampen, verlamming en hartritmestoornissen veroorzaken, zegt MedlinePlus. Als de bovenstaande of andere symptomen verschijnen, is het belangrijk om medische hulp te zoeken ernstige complicaties te voorkomen.

arrythmias

Er zijn veel verschillende soorten aritmie. Sommigen maken de hartslag te snel, terwijl anderen het te verslaan te langzaam of zelfs overslaan beats. Alle soorten van aritmie kan een breed scala aan symptomen zoals duizeligheid en flauwvallen, merkt het Texas Heart Institute. Een onregelmatig hartritme door welke oorzaak kan ook gepaard gaan met kortademigheid, pijn op de borst en zweten.

Oorzaken

Verschillende situaties kunnen lage kaliumspiegel veroorzaken. Dit geldt ook voor buitensporige of langdurige diarree en braken, slechte voeding, overmatig gebruik van laxeermiddelen en medicijnen zoals diuretica, merkt MedlinePlus.com. Omdat de nieren zijn verantwoordelijk voor het handhaven van het juiste niveau van kalium in het bloed, kan elk type nierziekte ook hypokaliëmie veroorzaken. Bovendien, de bijnieren hormonen afscheiden die helpen om het kaliumgehalte in het bloed en medische aandoeningen zoals primaire aldosteronisme waarin uw bijnieren teveel aldosteron regelen, zou u de kalium verliezen. Omdat kalium is te vinden in veel voedingsmiddelen tekorten als gevolg van voeding zijn zeldzaam en meestal alleen gezien bij mensen die ernstig beperken hun voedselinname of lijdt aan een eetstoornis.

bronnen

De meeste volwassenen moeten ongeveer 2000 milligram kalium per dag. Om u te helpen voldoen aan deze doelstelling de Universiteit van Maryland Medical Center suggereert consumeren bananen, sap van citrusvruchten, avocado's, meloenen, tomaten, aardappelen, lima bonen, bot, zalm, kabeljauw, kip en andere vleessoorten. Aangezien de hoeveelheid kalium die moet in het bloed aanwezig zijn mede afhankelijk van hoeveel natrium in het bloed, is het belangrijk om natriuminneming beperken wanneer het proberen verhoging kalium. Voor het bereiken van uw kalium behoeften tomaten en tomaat producten toe te voegen aan uw dieet omdat ze tussen 1100 en 2600 milligram per kop kan bevatten. Meeste bonen 800 tot 1000 milligram kalium per cup; een kopje grapefruit of sinaasappelsap kan bevatten tussen de 1.000 tot 1.600 milligram en aardappelen hebben een iets meer dan 1.000 milligram per aardappel. In vergelijking een middelgrote banaan heeft slechts ongeveer 300 tot 400 milligram kalium.

supplementen

Net zoals er vele mogelijke oorzaken van lage kaliumspiegels er diverse oorzaken duizeligheid dus is het belangrijk om de onderliggende oorzaak juist gediagnosticeerd. Bovendien te hoge kalium- of hyperkaliëmie kunnen levensbedreigend dus is het belangrijk om alleen supplementen onder behandeling van een arts. De symptomen van hyperkaliëmie zijn vergelijkbaar met die van hypokaliëmie zodat het noodzakelijk is om bloedonderzoeken om te zien waar kaliumspiegel hebben. Uw arts kan tests uitvoeren om te bepalen of er onderliggende medische aandoeningen die behandeling nodig hebben of als er wijzigingen in uw dieet voldoende.