Kunt u zich te ontdoen van Molluscum contagiosum?

Kunt u zich te ontdoen van Molluscum contagiosum?


Molluscum contagiosum is een relatief onschuldige aandoening die de huid en de slijmvliezen beïnvloedt. Echter, wanneer weekdieren gezwellen over te nemen, zijn er een aantal van de behandeling opties beschikbaar. U kunt zich te ontdoen van molluscum contagiosum, maar het kan geduld en toewijding te nemen in aanvulling op de door u gekozen methode van de behandeling.

Over Molluscum contagiosum

Molluscum contagiosum wordt veroorzaakt door een soort van de Molluscipox virus genaamd het pokkenvirus. Iedereen kan molluscum contagiosum krijgen, maar het is vaker gezien bij kinderen en adolescenten, seksueel actieve volwassenen en bij mensen met depressieve immuunsysteem. Het pokkenvirus is verspreid, hetzij door directe huid-op-huid contact of door het hanteren van een besmet object. Kinderen hebben de neiging om molluscum contagiosum krijgen door het aanraken van speelgoed, deurknoppen en andere besmette oppervlakken. Bij kinderen, de symptomen meestal aanwezig in de nek, gezicht, armen en handen, maar volwassenen meestal het verwerven van de pokkenvirus via seksueel contact en een tentoonstellingsruimte gezwellen op de geslachtsdelen en lies.

Waiting It Out

De gezwellen door het pokkenvirus - kleine wasachtige koepelvormige papels met een kleine inspringing in de kern - kan veel of weinig, afhankelijk van de mate waarin het virus is uitgezaaid. Molluscum contagiosum lost meestal zonder dat de medische behandeling in zes tot 12 maanden bij gezonde volwassenen, maar het duurt langer om weg te gaan bij kinderen.

Terwijl een paar gezwellen directe medische zorg nodig heeft - vooral bij kinderen - wanneer het aantal gezwellen verspreid naar het punt waar ze het creëren van een cosmetische overlast, streven naar een overleg met een dermatoloog. De Mayo Clinic adviseert alle volwassenen met molluscum contagiosum te worden behandeld.

In-Office Medical Procedures

Tal van in-office procedures kan elke groei van individueel aan te pakken. Sommige van deze kunnen zijn cryotherapie (het bevriezen van de gezwellen met vloeibare stikstof), uitsnijden, cauterisatie en laserchirurgie. Een arts kan ook topisch zuur- of blaarvorming aan op elk groei om te ontbinden.

Prescription Topical Behandelingen

Sommige recept actuele medicatie die kunnen ontdoen van molluscum contagiosum onder andere retinoïden, immuunsysteem modifiers of antivirale geneesmiddelen. Sommige mensen kunnen dermatitis of eczeem krijgen rond de gezwellen die jeuk en ongemak veroorzaakt. Een over-the-counter hydrocortison crème of voorschrift topische steroïden kunnen worden toegepast op het gebied rond de papule, maar niet de groei zelf.

Preventieve maatregelen

Volgens de American Academy of Dermatology, zelfs wanneer weekdieren gezwellen worden behandeld, anderen vaak de neiging om uitbarsten. Om verspreiding van molluscum contagiosum voorkomen, het vermijden van het aanraken, wrijven of krassen op de gezwellen om te voorkomen dat de verspreiding naar andere delen van uw huid. Niet scheren via gezwellen, omdat dit ook zal het virus naar andere delen van het lichaam. Terwijl je wordt behandeld voor molluscum contagiosum, geen handdoeken, kleding, haarborstels en andere persoonlijke spullen te delen. Als je molluscum contagiosum van een sekspartner verworven, vermijd intiem contact met anderen totdat het is opgelost.