Kunt u eten voordat dialyse?

Kunt u eten voordat dialyse?

Dialyse verwijdert gifstoffen en andere afvalstoffen uit het bloed wanneer uw nieren niet meer goed functioneren. Dialysebehandeling worden gewoonlijk meerdere keren per week gedaan en duurt 3 tot 4 uur in de tijd. De meeste centra hebben regels over wanneer je voordat dialyse moet eten. Het eten op het verkeerde moment kan je schaden of compliceren behandeling.

Het eten voor Dialyse

In de Verenigde Staten, de meeste centra verbieden voedsel en vloeistoffen tijdens de dialyse. In Europa, maar de meeste centra laten eten tijdens het proces. De meeste Amerikaanse centra raden het eten en het drinken van minstens twee uur voordat de behandeling begint. Als je dichter bij dat moment te drinken, zal de vloeistof je drinkt moet worden bedacht in de hoeveelheid vocht moet worden gedialyseerd, nefroloog Dean A. Kujubu, MD van Kaiser Permanente Los Angeles Medical Center stelt op Kidney Times.

Zorgen over het niet eten

Een bezorgdheid over niet waardoor patiënten te eten vlak voor of zelfs tijdens de dialyse is dat veel mensen die dialyse ondergaan zijn diabetici die moeten eten regelmatig om hun bloedsuikerspiegel te handhaven en hypoglykemie, een daling van de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Hypoglykemie kan zwakte, trillen, zweten, moeite met concentreren en denken en hoofdpijn veroorzaken. Als je niet tijdens een hypoglycemic episode eet, kun je flauwvalt en gaan in een coma. UCLA nierspecialist Kamyar Kalantar-Zadeh, MD suggereert dat het voeren van de patiënten tijdens de dialyse patiënt voeding en naleving voor behandelingen kunnen verbeteren.

Problemen bij het eten van te dicht bij dialyse

Als je eet, wordt bloed afgenomen om het darmkanaal te helpen bij de spijsvertering. Tijdens dialyse kan de verhoogde bloedtoevoer naar de darm een ​​daling van de bloeddruk genoemd hypotensie veroorzaken. Hypotensie tijdens de dialyse kan leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en krampen veroorzaken. Aangezien hemodialyse zelf veroorzaakt een daling van de bloeddruk 15 tot 20 procent van de tijd, volgens Dr. Kujubu, eten tegelijk of vlak voor dialyse kan een plotselinge en potentieel gevaarlijke daling veroorzaken. Omdat je gaan liggen tijdens de dialyse, kun je ook stikken tijdens het eten.

Het kiezen van de juiste voeding

Voordat dialyse, kies voedingsmiddelen die gemakkelijk en snel te verteren, zodat je maag zal niet nog steeds bezig met de spijsvertering tijdens de behandeling. Beperk voedsel hoog in vet, eiwit of vezels, die allemaal verteren langzaam, Northwest Kidney Center suggereert. Voedingsmiddelen met een hoog koolhydraten te verteren snel. Praat met uw medische zorgverleners over een het eten plan dat houdt je goed gevoed, maar comfortabel tijdens de dialyse.