Kunt u eten Teveel Sojabonen?

Kunt u eten Teveel Sojabonen?

Sojabonen, een hoofdbestanddeel van de Japanse en Aziatische dieet voor meer dan 5.000 jaar, bevatten veel eiwitten en weinig vet, waardoor ze een gezonde aanvulling op uw dieet. Zij kunnen ook helpen bij het voorkomen van bepaalde chronische ziekten, zoals hoge cholesterol, en zij kan beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, ook. Echter, sojabonen bevatten chemische stoffen genaamd fyto-oestrogenen, welke verbindingen uit planten die zich gedragen als het vrouwelijk hormoon oestrogeen in het lichaam. Hierdoor kan eten te veel sojabonen het risico op bepaalde voorwaarden te verhogen.

Soy Foods

Soja verschijnt als ingrediƫnt in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals sojasaus en producten die sojabonenolie. Echter, deze niet die belangrijke bronnen van soja-eiwitten in de voeding. Sojaolie met name geen eiwit. Wanneer u op zoek bent naar soja toe te voegen aan uw dieet, zult u normaal wenden tot producten zoals tofu, tempeh, sojamelk en soja-eiwit poeders. Enkele andere bewerkte voedingsmiddelen zoals koekjes en repen, ook soja-eiwit. Daarnaast kunt u bevroren sojabonen te kopen in de vorm van edamame en eten ze in hun natuurlijke vorm.

eiwit Bedragen

Soja-eiwitpoeder name bevat veel fyto-oestrogenen en kunnen slechte effecten op het lichaam. In een studie uit 2007 gepubliceerd door het medische tijdschrift 'Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, "12 gezonde mannen geconsumeerd twee schepjes - 56 g - van soja-eiwit poeder per dag gedurende 28 dagen. Tijdens de studie, de mannen niveau van het mannelijke hormoon testosteron verlaagd met bijna 20 procent, terwijl het niveau van een bepaald vrouwelijk hormoon roos. De onderzoekers concludeerden dat effect van soja op de hormonen vereist meer studie.

Kanker

De fyto-oestrogenen in soja kan anti-borstkanker veroorzaken, en Japanse vrouwen - die veel sojaproducten consumeren - hebben lagere borstkanker tarieven dan de Amerikaanse vrouwen. Als je soja door middel van de kindertijd en adolescentie tot in de volwassenheid te eten, kunt u drastisch verminderen van het risico van pre-menopausale borstkanker. Echter, het is niet duidelijk of het toevoegen van sojaproducten aan uw dieet na de puberteit kan u helpen kanker te voorkomen. In feite is er enig bewijs dat sojaproducten - althans in de vorm van geconcentreerde soja-eiwit poeder - Mogelijk promoten borstkanker celgroei. Nogmaals, hebben de onderzoekers niet beantwoord alle vragen met betrekking tot effecten sojabonen 'op uw risico op kanker.

overwegingen

nog steeds de jury op de vraag of soja werkt om u te beschermen tegen ziekte of niet. Zo consumeren van grote hoeveelheden soja-eiwit - meer dan 90 mg per dag - kan ook je botten, en studies naar de rol van soja in het beschermen tegen prostaatkanker te verzwakken hebben geen vaste antwoorden opgeleverd. Als u wilt soja toe te voegen aan uw dieet, overwegen steken met edamame, vetarme tofu of tempeh, en jezelf beperken tot 2-4 porties per week. Je bent waarschijnlijk niet gezondheidsvoordelen voort uit het eten van meer soja dan dat elke week, en consumeren van grote hoeveelheden soja fyto-oestrogenen kan zelfs schadelijk voor uw gezondheid.