Kunt u eten de Zucchini Skin?

Kunt u eten de Zucchini Skin?

Amerikanen eten meer courgette dan enige andere vorm van de zomer squash, volgens het boek "Wellness Foods A tot Z: Een onmisbare gids voor gezondheidsbewuste Food Lovers." In tegenstelling tot de winter squash, courgette wordt geoogst voordat het rijpt op de wijnstok - terwijl zijn huid is nog steeds dun, mals en eetbaar.

Voedingswaarde

Voor ongeveer 20 calorieën, 1 kop rauwe gehakte courgette met de huid levert 37 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en iets meer dan 1 gram voedingsvezels. Het levert ook ongeveer 10 procent elk van de dagwaarden vitamine B-6 en kalium, en enigszins lagere hoeveelheden vitamine K en riboflavine.

Hele Vs. geschild

Courgette is ongeveer 95 procent water door gewicht. Omdat de meeste van dit water in het vlees van de groente, op zijn huid is een geconcentreerde bron van nutriënten. Niet alleen is een geschilde courgette lager aan vitamine C en kalium, maar het is ook nagenoeg vrij van vezels en vitamine K. De huid zelf is een rijke bron van antioxidant carotenoïden, zoals luteïne, zeaxanthine en bèta-caroteen.

Presenteren Suggesties

Raw geraspte courgette is helder en verfrissend, of gegooid in een groene salade of toegevoegd aan een broodje. De plantaardige koks snel in soepen, stoofschotels en op basis van tomaten sauzen en is ook ideaal voor het roosteren. Presenteren courgette met olijfolie of andere gezonde vetten helpt uw ​​lichaam de antioxidanten beter te absorberen in de huid.