Kunt u Behandel Tennis Elbow at Home?

Kunt u Behandel Tennis Elbow at Home?

Tennis elleboog, of laterale epicondylitis, is een veel voorkomende sport-gerelateerde schade veroorzaakt door stress of overmatig gebruik van de spieren rond de elleboog. Volgens MayoClinic.com, tenniselleboog verbetert vaak op zijn eigen binnen zes maanden tot twee jaar, maar kan leiden tot symptomen, zoals chronische pijn en gebrek aan kracht veroorzaken, totdat deze volledig is genezen. Terwijl 1 in 10 gevallen vereisen chirurgische procedures te corrigeren, de meeste patiënten met laterale epicondylitis hun voorwaarden zelf met behulp van milde medicatie en een tenniselleboog brace behandelen.

Stap 1

Raadpleeg uw arts als de pijn die je ervaart is afkomstig van de elleboog zelf, aangezien dit een gebroken been kunnen wijzen en vereist onmiddellijke medische aandacht. Pijn van tenniselleboog uitgaat van de bovenste onderarm en laterale spieren direct rondom de elleboog.

Stap 2

Wikkel een zak ijs in een dunne handdoek en toepassen op uw elleboog. Rust je elleboog op een kussen of andere beklede gebied, enigszins ellebooggewricht buigen om de hoeveelheid druk op de spieren te verminderen. Breng de ijs in één uur intervallen van 20 minuten tot ontsteking van de spieren te verminderen.

Stap 3

Consumeren 1-2 tabletten van een acetaminophen zoals Tylenol of over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen, Advil of Motrin. Herhaal de dosering om 04:57 uur, dat bij de eerste week van de schade. Vermijd het nemen van medicatie op een lege maag en lees alle instructies voor u ze inneemt pillen.

stap 4

Brace je laterale elleboog spieren door het wikkelen van een Velcro tenniselleboog band ongeveer 10 centimeter van uw onderarm van de pijn gebied. Breng de kleine ingebouwde brace naar buiten, of pinky kant van je onderarm en wikkel de riem, zodat deze steun en druk uitoefent, terwijl ervoor te zorgen bloedstroom niet te vernauwen.

stap 5

Gebruik je arm en elleboog spiergroepen met zorg om het risico van ontsteking of re-letsel te beperken als je genezen. Verminder of uitgesneden elke repeterende bewegingen van je werk of atletische routine die stam kan veroorzaken aan uw laterale elleboog spieren. Waakzaam blijven bij het handhaven van de gezondheid van uw armspieren als je genezen; contact op met uw arts of fysiotherapeut voor een evaluatie na het letsel zodra je voelt dat je succes hebt genezen.

waarschuwingen

  • Neem contact op met uw fysiotherapeut of persoonlijke arts als ernstige pijn symptomen niet zijn afgenomen na de eerste week van de schade. Als uw tenniselleboog toestand is bijzonder ernstig is, kan hij de hulp van corticosteroïden of een operatie om volledig te genezen nodig.

Wat je nodig hebt

  • ijspak
  • thin handdoek
  • Paracetamol of anti-inflammatoire geneesmiddelen
  • Tenniselleboog band met ingebouwde brace
  • Pillow (optioneel)