Kun je een zelfgemaakte Kettlebell?

of beter gezegd, kettlebell facsimile - Technisch, kunt u uw eigen kettlebells te maken. Maar alleen maar omdat je een kettlebell kan ambacht uit beton of halterschijven betekent niet dat je zou moeten. Velen kettlebell oefeningen die je positie - en het gewicht - zodat de mogelijke gevolgen van een zelfgemaakte-kettlebell klapband gevaarlijk zijn in het beste geval, dodelijk in het slechtste geval.

mogelijke gevolgen

Veel kettlebell oefeningen ofwel de positie van de kettlebell overhead of heeft u de kettlebell slingeren door een gedeeltelijke arc - soms beide. De meeste winkel koopt kettlebells zijn uit één stuk gegoten, zodat u zich geen zorgen te maken over hen uit elkaar en de landing over u komen - of breken van een raam - als u uit te werken.

Homemade kettlebells, maar worden meestal in elkaar geflanst uit verschillende items. Dus er is een zeer reëel risico dat de stukken kunnen uit elkaar vallen en u of iemand anders gewond wanneer het wordt blootgesteld aan de krachten van een typische training.

Veiliger Soorten DIY Oefenmateriaal

Als je intentie op het maken van uw eigen fitnessapparatuur bent, kunt u overwegen opties waarvoor de inzet is niet zo hoog. Zo kunt u uw eigen medicijn bal te creëren door het invullen basketbal van een kind met zand, of maak uw eigen klotsen pijp door het invullen van een PVC pijp half vol met water, vervolgens afdekken en afdichten van de uiteinden.

waarschuwingen

  • Wees voorzichtig bij het trainen met een kettlebell; zelfs commercieel vervaardigd kettlebells kan fabricagefouten hebben.

Tips

  • Om uw eigen kettlebell van een exacte gewicht te maken, zie "Verwijzingen" voor de wiskundige berekeningen van het gewicht van het eindproduct kettlebell te schatten of een kettlestack.